Flashtool nie widzi romu.

Tu znajdziesz pomoc.

Flashtool nie widzi romu.

Postprzez sqaar » 30 gru 2011, o 13:24

Tak jak w temacie. Wrzuciłem plik .ftf do /firmwares. Mam tam właśnie rom 2.1 i kernel nAa. Gdy wchodzę do flashtoola, flash to jest tylko nAa.
Obrazek
ZARABIAJ BEZ INWESTYCJI! NOWY PROJEKT!
KLIKNIJ TU!


Avatar użytkownika
sqaar
User
 
Posty: 963
Dołączył(a): 28 maja 2011, o 19:48
Online: 41d 8h 38m 51s
Pochwały: 221
Telefon: Xperia Go
Wersja Androida: Jelly Bean (4.1.2)
ROM: jakiś custom :D
Kernel: Phantom
Sieć: Play
Karta pamięci: Kingston 16 GB

Flashtool nie widzi romu.

Postprzez to3k » 30 gru 2011, o 13:29

a po co Rom wrzucasz do firmwares? przecież Romy normalnie na kartę się wrzuca tak jak zawsze
Obrazek
Avatar użytkownika
to3k
Przyjaciel Forum
 
Posty: 749
Dołączył(a): 27 maja 2011, o 16:21
Lokalizacja: Lublin
Online: 20d 23h 7m 47s
Pochwały: 296
Telefon: SGS3
Wersja Androida: Jelly Bean (4.1.2)
Sieć: Play

Flashtool nie widzi romu.

Postprzez sqaar » 30 gru 2011, o 13:36

Nie chce mi się pobierać PC Companion a po prostu chce ogarnąć telefon.

viewtopic.php?f=28&t=1887
Obrazek
ZARABIAJ BEZ INWESTYCJI! NOWY PROJEKT!
KLIKNIJ TU!
Avatar użytkownika
sqaar
User
 
Posty: 963
Dołączył(a): 28 maja 2011, o 19:48
Online: 41d 8h 38m 51s
Pochwały: 221
Telefon: Xperia Go
Wersja Androida: Jelly Bean (4.1.2)
ROM: jakiś custom :D
Kernel: Phantom
Sieć: Play
Karta pamięci: Kingston 16 GB

Flashtool nie widzi romu.

Postprzez Balendorf » 1 sty 2012, o 17:19

To powiem tak mi widzi rom bez problemu ale spróbuj jeszcze zmienić lokalizacje pliku i jeszcze raz sprawdzić w programie (oczywiście zmieniając ścieżkę dostępu po kliknięciu Flash :D
Gość, jeśli istotnie ma rada pomogła tobie,
Pochwałę przyznaj mej skromnej osobie
Avatar użytkownika
Balendorf
User
 
Posty: 180
Dołączył(a): 28 maja 2011, o 19:33
Lokalizacja: Rzeszów
Online: 2d 11h 50m 5s
Pochwały: 68
ROM: FroyoBread
Kernel: Stock
Dodatkowo: OC 710mHz, RAM Script v3, Pinch2Zoom v007,
Karta pamięci: 4 GB

Flashtool nie widzi romu.

Postprzez juggler » 12 sty 2013, o 19:22

sqaar napisał(a):Tak jak w temacie. Wrzuciłem plik .ftf do /firmwares. Mam tam właśnie rom 2.1 i kernel nAa. Gdy wchodzę do flashtoola, flash to jest tylko nAa.

Rozszerzenia napewno nie zmieniałes?? Sprawdz czy na pewno jest nazwa.ftf . U mnie również jest poprawnie
Cieszę się że uważasz, że znam odpowiedź na każde pytanie dotyczące Twojej XPERII. Ale nie zawsze tak jest. Dlatego pisz na forum, a nie do mnie na pw, lub GG!
Avatar użytkownika
juggler
Administrator
 
Posty: 3773
Dołączył(a): 6 maja 2011, o 01:04
Lokalizacja: Kielce
Online: 125d 16h 47m 16s
Pochwały: 1020
Telefon: Xperia SP
Wersja Androida: Jelly Bean (4.3)
ROM: Stock.
Kernel: Stock
Sieć: Play
Dodatkowo: Root
FolderMount
Xposed
Odblokowany Bootloader
Karta pamięci: 32GB SanDisk class10




Powrót do X8 Pomoc techniczna



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości