Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie
4.4.4

[Z1/Z1c][LB/UB] Akeno^ ROM 2.2 by Project A.N.I.M.E



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
97 odpowiedzi w tym temacie

#41 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 10 maj 2016 - 16:38

Bez złośliwości kolego, przeczytałem, ale w downloadzie jest napisane tylko Z1, a w jednym z komentarzy napisałeś, że nie wiesz jak to będzie z compactem, dlatego wolę się upewnić


  • 0

#42 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 10 maj 2016 - 17:26

Bez złośliwości kolego, przeczytałem, ale w downloadzie jest napisane tylko Z1, a w jednym z komentarzy napisałeś, że nie wiesz jak to będzie z compactem, dlatego wolę się upewnić

 

Nie denerwujmy się ;). Tylko myślałem, że tak palnąłeś bez czytania tematu. Nazwa w downloadzie jest Z1, rzeczywiście, dlatego zmieniłem teraz nazwę Z1/Z1c ale działa także na compact. Potwierdzone info. Gdybyś miał problem z instalacją (łapał bootloopa itp.) to próbuj na innym recovery czyli TWRP (vol-), Philz (vol+) i CWM (aparat). Jeden gość na gadu miał problem ale w końcu sie udało (tylko on miał problem nawet z wgrywaniem softu, więc nie wiem tylko uprzedzam).

 

Co do "jak to będzie z compactem" miałem na myśli rom na lollipopie ale spokojnie. Nie będzie to Z1/Z1c a osobny dla Z1 i osobny dla Z1c, aczkolwiek istnieje możliwość na jeden rom od razu bez zabawy w kilka tematów na forum. Jeżeli chciałbyś się dowiedzieć więcej na temat aktualizacji tego romu, co tam będzie (a będzie 2.2) oraz co będzie i kiedy na innych romach itd to zapraszam na gg (w sygnaturze ale podam) 38860518

 

 

Wiadomość ogólna:

Jeżeli masz jakiś problem z romem staraj się pisać na forum w tym temacie. Forum żyje z pomocy. Owszem, pomagam na gadu, bo tam jestem z reguły częściej i szybciej zobaczę wiadomość ale moja pomoc na gadu jak niektórzy zauważyli ogranicza się do "a to nie wiem", "spróbuj inaczej" itp. Jeżeli wykonujecie czynności krok po kroku to wszystko pójdzie tak jak powinno ale z instalacją bezpośrednio z Lollipopa proszę uważać! Wcale nie musi zatrybić i możecie sobie stracić imei (przywrócicie ponofnie wgrywając soft flashtoolem ale ten lollipop, który mieliście).


  • 0

#43 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 10 maj 2016 - 19:58

Złapałem bootloopa... Miałem stock kernel z kompilacji .236. Probowałem kilka razy, na różnych recovery, pomyślałem, że wgram kernel DOOM'a nic to nie dało. Przeflashować go na .157 i wtedy zainstalować, czy masz jakieś lekarstwo ? 


Użytkownik Attero edytował ten post 10 maj 2016 - 20:00

  • 0

#44 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 10 maj 2016 - 20:29

Czyli działa prawdopodobnie tylko z KK ale wipe wszystkie przed wgraniem zrobiłeś? Wipe system, data, cache, dalvik cache? Mi się udało na Z1 zrobić z 5.0.2 androida ale wiem, że na Z1c problem może wystąpić nawet na starszym kk.


  • 0

#45 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 10 maj 2016 - 20:44

Wzystkie, wszystkie... Masz może kernel do tego oddzielnie? Wydaje mi sie, że to jest problem


  • 0

#46 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 10 maj 2016 - 20:54

Musisz mieć wobec tego kompilację 157 i dopiero działać.


  • 0

#47 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 10 maj 2016 - 21:07

Da się zainstalować stocka przez recovery? Coś mi flashtool ciągle rozłącza... a potrzebuje telefonu


  • 0

#48 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 10 maj 2016 - 21:10

Jeśli jest prerooted dla Z1c 14.4.A.0.157 to można wgrać :).


  • 0

#49 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 10 maj 2016 - 21:31

Mogę bezpośrednio po instalacji, instalować Twój rom, czy pierw go rozruszać?

 

@EDIT Zainstalowałem .157 i pupa... też bootloop

 

@EDIT Chyba mi umarł, czarny ekran nie reaguje na kabel...


Użytkownik Attero edytował ten post 10 maj 2016 - 23:16

  • 0

#50 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 11 maj 2016 - 05:34

A spróbuj nie robić wipe system i wgrać.

Wysłane z Xperii Z Ultra
  • 0

#51 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2016 - 06:21

Bootloop

 

Masz może wersję .zip ?


Użytkownik Attero edytował ten post 11 maj 2016 - 06:26

  • 0

#52 OFFLINE maxior909

maxior909

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 10 postów
  • Skąd:Dębica
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Operator:Play

Napisano 11 maj 2016 - 08:51

Witam może uda mi się troszkę pomóc z tym problemem ponieważ sam miałęm podobnie najpierw z lolipopa a potem z kk 157 i za 3 razem instalując w aromie przynajmniej wersję 2.0 zostawiłem wszystkie opcje takie jak miałem zaznaczone ponieważ wcześniej zmieniałem np. czcionkę i od dźwięku opcje i niby wszystko ładnie się zainstalowało ale telefon w kółko się włączał tak więc jak już wspomniałem za 3 razem nic nie zmieniałem i telefon ładnie się włączył przy wersji 2.1 natomiast miałem tak że musiałem w opcji z czcionką zmienić o jedną opcje niżej i także ładnie wystartował.

 


  • 0

#53 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 11 maj 2016 - 09:18

Ktoś miał problem, że mu mod iPhone 8 w aroma nie działał. Może zainstalować na Xiaomi modzie?

Wysłane z Xperii Z Ultra
  • 0

#54 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2016 - 13:18

Próbowałem, zmieniając tylko model urządzenia, resztę zostawiłem, później spróbuję zablokowanym bootloaderem. Rozdzielczości przycisków w.ogóle.nie zmieniałem.
  • 0

#55 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 11 maj 2016 - 13:35

Haha skoro masz zablokowany bootloader to tylko pod zablokowany będzie Ci działać. Tak to złapiesz bootloopa i musisz zaznaczyć, że to Z1c zablokowany.


  • 0

#56 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2016 - 14:37

Mam.odblokowany, później spróbuję zablokować i na zablokowanym.zainstalować
  • 0

#57 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 11 maj 2016 - 15:31

To może uruchom 157 tak żeby się włączył a potem wgraj rom ale pomin wipe data.

Wysłane z Xperii Z Ultra
  • 0

#58 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2016 - 17:45

Robilem tak za pierwszym razem, później próbowałem bez włączania


  • 0

#59 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1021
  • 9205 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Oreo (8.1)
  • Rom:iosEm3a AOSP
  • Operator:Plus

Napisano 11 maj 2016 - 17:57

A bez żadnego wipe prosto po zainstalowaniu prerooted 157? Byłoby dobrze gdyby przybył tutaj jakiś użytkownik Z1c, któremu się to udało. Hmm a kernel też stock miałeś z 157? Czasem warto zrobić wipe Internal Storage jeśli działasz w TWRP (wywali wszystkie pliki z pamięci wewnętrznej). Ja w TWRP miałem właśnie problemy po przeskoczeniu wersji androida z wgrywaniem paczek, romów i z kopiami zapasowymi. Niby działało wszystko ale miałem dziwne błędy w TWRP.


  • 0

#60 OFFLINE Attero

Attero

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 46 postów

Napisano 11 maj 2016 - 18:40

Też próbowałem, gdzie jest wpie Internal Storage? Nie strace wtedy recovery?

 

@EDIT Zrobiłem Wipe bez daty, tak jak mówiłeś z internal storage i poszło :) Zabieram się do testów

 

@EDIT2 Masz może jakiś mod do formatowania baterii, a raczej kalibrowania wskaźnika, bo coś mi ześwirował...


Użytkownik Attero edytował ten post 11 maj 2016 - 19:54

  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: 4.4.4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.