Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie
5.1.1

[LB/UB] Hatsune Miku Cinnamon ft. Linaire



  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
168 odpowiedzi w tym temacie

#161 OFFLINE Poll300

Poll300

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 19 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:Hatsune Miku
  • Kernel:Kryptonian
  • Operator:Orange

Napisano wczoraj, 10:10

Mam jeszcze jedno pytanie czy ten rom bazuje na stock ? pytam dla 100 % pewności


  • 0

#162 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 995
  • 9244 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:HatsunePlus v8
  • Operator:Plus

Napisano wczoraj, 13:14

Tak, dlatego jest też na zablokowany bootloader.


  • 0

#163 OFFLINE Poll300

Poll300

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 19 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:Hatsune Miku
  • Kernel:Kryptonian
  • Operator:Orange

Napisano wczoraj, 13:24

Ok :)


  • 0

#164 ONLINE Loock7

Loock7

    Niejedno już umie

  • Reputacja: 4
  • 60 postów
  • Skąd:Polska
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Inny

Napisano wczoraj, 15:44

Miałem trochę czasu więc postanowiłem spróbować z tym romem jeszcze raz :P
Wgrywany przez TWRP z full wipe, oprócz pamięci wewnętrznej, za dużo cennych danych,wgrywanie bez problemów jednak pierwsze uruchomienie bootlop, więc su 2.79 w ruch po czym wipe cache i data i kolejny start systemu już ok ^^
niestety w żaden sposób nie mogłem pozbyć się tego szumu z głośnika wydobywajacego sie przy odtwarzaniu jakichkolwiek dźwięków, jak juz pisałem na słuchawkach nie ma problemu, jest czysto i pięknie.
dwie funkcje w meny ustawień połączenia i miku, do ustawień paska status bar wywołują fc.
Aparat na trybie auto niemiłosiernie muli obrazem. robi zdjęcia itp, jednak ekran podglądu, obiektywu muuli strasznie. W trybie manual tego nie ma, chyba to jakiś problem z ustawieniem ostrości. Po dłuuugim utrzymaniu obiektywu na jednym punkcie ( czarny pies na białej ścianie) zaczyna pokazywać podgląd płynnie, ale gdy zgubi ostrość (tak myślę) dostaje choroby lokomocyjnej :P
No i ustawienie oszczędzania energii, tryb stamina- twierdzi że bateria (około 80%) starczy na 17 dni działania. Chyba jakieś błędne wyliczenia czy coś, ale to nie ważne :P 
Robię zdjęcia masowo, kilkadziesiąt dziennie to minimum i aparat musi działać. Ten szum z głośnika bym przeżył, nie ma problemu (głośnika multimediów, przy rozmowie nie ma żadnych szumów, nie sprawdzałem trybu głośnomówiącego) ale aparat :P
apka do sms działa, jednak gdy przyjdzie sms- nie ma powiadomienia a jedynie "aplikacja została zatrzymana" 
Można potem wejść i przeczytać wiadomość i nawet odpisać :P 
Mam na karcie logi z instalacji, bynajmniej w ustawieniach TWRP klikałem "save logs to sd card" więc są, nie wiem czy mogą byc do czegoś pomocne.


Użytkownik Loock7 edytował ten post wczoraj, 15:46

  • 0

#165 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 995
  • 9244 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:HatsunePlus v8
  • Operator:Plus

Napisano wczoraj, 17:14

Co do aparatu to manualnie można też zrobić coś świetnego ale trzeba się bawić ;p. Co do mulenia to trochę dziwne no ale w Snow działa to legitnie (dodatkowo jest jeszcze mod dla hardkorów). Jeśli chodzi o audio to całkowicie poszło w inną stronę ale można też wgrać stary silnik (nie widzę przeciwwskazań), od zera inną drogą. To chyba już będzie git. Smsy też działają normalnie. Co do ustawień to nie wiem. Podobno trochę zbudowana ikonka aufiofx w systemui na czarnym stylu. Stamina na każdym urządzeniu była zbugowana i nie wiem czy root przyczyną, czy deodex. Myślę, że to drugie.
  • 0

#166 OFFLINE Poll300

Poll300

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 19 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:Hatsune Miku
  • Kernel:Kryptonian
  • Operator:Orange

Napisano wczoraj, 19:58

A czy jest szansa że twórca systemu poprawi te i tamte problemy ? bo naprawde system super fakt że apka od wiadomości  sie wywala i czasem supersu sie zawiesza ale bardzo zadko.


  • 0

#167 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Autor tematu
  • Reputacja: 995
  • 9244 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:HatsunePlus v8
  • Operator:Plus

Napisano wczoraj, 21:10

To już zostało naprawione w wersji Snow a przynajmniej myślę, że do otwartego wydania tak będzie.


  • 0

#168 OFFLINE Poll300

Poll300

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 19 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:Hatsune Miku
  • Kernel:Kryptonian
  • Operator:Orange

Napisano dziś, 07:29

Rozumiem ok 


  • 0

#169 ONLINE Loock7

Loock7

    Niejedno już umie

  • Reputacja: 4
  • 60 postów
  • Skąd:Polska
  • Telefon:Xperia Z1 Compact
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Inny

Napisano 49 minut temu

Co do aparatu to manualnie można też zrobić coś świetnego ale trzeba się bawić ;p. Co do mulenia to trochę dziwne no ale w Snow działa to legitnie (dodatkowo jest jeszcze mod dla hardkorów). Jeśli chodzi o audio to całkowicie poszło w inną stronę ale można też wgrać stary silnik (nie widzę przeciwwskazań), od zera inną drogą. To chyba już będzie git. Smsy też działają normalnie. Co do ustawień to nie wiem. Podobno trochę zbudowana ikonka aufiofx w systemui na czarnym stylu. Stamina na każdym urządzeniu była zbugowana i nie wiem czy root przyczyną, czy deodex. Myślę, że to drugie.

Sprawdzałem manuala, wiem jak działa ^^
Jednak, ustawienie czasu naświetlania chyba mi nie działa.
Snow
A to gdzie to?
Tylko ja zgłaszałem problem z dźwiękiem? O kurcze, to jednak mam pecha..zaczęło się na SGS II i trwa aż do teraz

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: 5.1.1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.