Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Telefon sam się resetuje

problem xperia

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Gotenks92

Gotenks92

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 9 postów
  • Telefon:Xperia T
  • Android:Nie podano
  • Rom:Cyaogenmod 12
  • Kernel:stock
  • Operator:Heyah

Napisano 10 styczeń 2017 - 20:25

Witam ostatnio dopadł mnie problem. Mój telefon się sam resetuje. Najczęściej wyłącza się jak mam włączoną Kartę SIM w środku albo jak włącze jakąś aplikacje. Jedynie kiedy się nie wyłącza to jak jest pod ładowaniem. Mój Rom to 4.3 ten bonda. Rom zmieniany wczoraj więc raczej to nie przez niego bo na Cyanonegnie 14.1 to samo się działo. To może być problem z oprogramowaniem czy raczej już Bateria, płyta główna?. 


  • 0

#2 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1350
  • 15256 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z Ultra
  • Android:KitKat (4.4.4)
  • Rom:AICP 7.0
  • Kernel:GreatDevs 1 beta
  • Operator:Play

Napisano 10 styczeń 2017 - 22:17

Jak nie ma karty i sobie leży to normalnie działa? Bateria jakoś rażąco nie spada wtedy? I co jak w takim wypadku zrestartujesz telefon - ilość % baterii mocno spada, czy właśnie prawie nic?


  • 0

#3 OFFLINE Gotenks92

Gotenks92

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 9 postów
  • Telefon:Xperia T
  • Android:Nie podano
  • Rom:Cyaogenmod 12
  • Kernel:stock
  • Operator:Heyah

Napisano 11 styczeń 2017 - 15:03

Powiem tak. Jak nie ma karty to o wiele rzadziej się wyłącza. Bateria jakoś szybko nie spada. Ilość baterii spadała tylko jak zrobiło mi się to pierwszy raz jakiś msc temu. Ale wtedy się resetowało tylko jak wchodziłem np na przeglądarkę. Teraz nic prawie nie spada jak się resetuje. Dziwne jest to że czasami nawet jak wpisze PIN karty to odrazu się resetuje.

 

 

Sprawdziłem sobie telefon programem CPU-Z

 

I tak 

 

Bateria Voltage jest 4024mV

Temperatura jej 31,8 stopni



Dodano: 11 styczeń 2017 - 15:03

Dziś na siłowni jak byłem przez godzine cały czas się włączał i wyłaczał nawet to systemu nie chcial wejść. Dopiero jak go podłaczyłem do ładowarki udało się go właczyć


Użytkownik Gotenks92 edytował ten post 10 styczeń 2017 - 22:58

  • 0

#4 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1350
  • 15256 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z Ultra
  • Android:KitKat (4.4.4)
  • Rom:AICP 7.0
  • Kernel:GreatDevs 1 beta
  • Operator:Play

Napisano 11 styczeń 2017 - 15:14

Bateria wygląda OK, a przynajmniej te jej statystyki.

Warto przetestować inną. Jednak nie powiedziałbym, że to musi być jej wina.
Sam kupiłem drugą X10 dla portu USB. W tej "nowej" problem jest podobny, jak u Ciebie, a bateria jest w 100% OK, w trybie Flashmode się nie restartuje, ale już uruchomiony (czy to soft, czy dograne Recovery) restartuje się nawet pod ładowarką.

Sent using C6833 - AICP 7.0/GreatDevs
  • 0

#5 OFFLINE Gotenks92

Gotenks92

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 9 postów
  • Telefon:Xperia T
  • Android:Nie podano
  • Rom:Cyaogenmod 12
  • Kernel:stock
  • Operator:Heyah

Napisano 11 styczeń 2017 - 20:26

Spróbuje jeszcze raz jakiś ROM wgrać inny. Dziś podczas tych ciągłych restartów zmienił mi się nawet sam język androida.



Dodano: 11 styczeń 2017 - 20:26

Zmieniłem i dalej nic więc pewnie problem z hardwerem. Jak jest karta sim w środku to telefon pokazuje napis Sony i się resetuje na nowo i tak w kółko. Jak nie ma to działa dopuki nie włączne np gry. Wszystko działa jak telefon jest pod ładowaniem. Rozebrałem telefon na części i zobaczyłem że koło aparatu na takim małym kwadraciku czarnym jest tak jakby klej wylany i zeschnięty więc stawiam że to coś może się zepsuło.  

 

 

 

Teraz w sumie jak wyłączyłem karte to bez ładowania i tak się nie chciał włączyć xd


Użytkownik Gotenks92 edytował ten post 11 styczeń 2017 - 20:27

  • 0

#6 ONLINE FasterSnapdragon576

FasterSnapdragon576

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 5
  • 46 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia Z5
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:Stock Rom
  • Kernel:Stock 3.10.84
  • Operator:Inny

Napisano 12 styczeń 2017 - 21:41

Miałem podobny problem ale trochę się różnił gdy mój telefon miał np 50% baterii automatycznie się wyłączał i mówił mi że mam 0% baterii też miałem wgrany custom rom ale przywróciłem go do stocka i zablokowałem BL i wysłałem na gwarancje do Sony i wymienili mi płytę główną i chodzi spk  :biggrin:


  • 0

#7 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1350
  • 15256 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z Ultra
  • Android:KitKat (4.4.4)
  • Rom:AICP 7.0
  • Kernel:GreatDevs 1 beta
  • Operator:Play

Napisano 12 styczeń 2017 - 21:46

Ale to niestety wymaga gwarancji, a od czasów T minęło ponad 4 lata, więc mała szansa, że OP ma gwarancję.


  • 0







Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.