Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Xperia T3 nie uruchamia się

Xperia T3 Xperia nie uruchamia się Xperia nie chce się włączyć

Najlepsza odpowiedź ch3mn3y, 08 kwiecień 2017 - 10:44

Wygląda na to, że system padł. Nie powiem jednak, czy to wina modyfikacji (robiłeś jakieś?), samego systemu, czy jego danych. Różnica jest taka, że 2 pierwsze naprawisz wgrywając sam system, czyli bez utraty danych, a to trzecie wymaga wyczyszczenia błędnych danych, a co z tym idzie wszystkiego.

 

Czegokolwiek nie wybierzesz, to musisz wgrać soft Flashtoolem lub Xperia Companion. Ten pierwszy pozwoli na wybór wgrywanych partycji, ten drugi nie.

Poradnik do Xperia Companion.

Download
http://www.xperiasite.pl/forum-94/announcement-8-naprawaaktualizacja-telefonu-programem-xperia-companion/
Poradnik do Flashtoola:

Download
http://www.xperiasite.pl/forum-22/announcement-3-wgrywanie-oprogramowania-programem-flashtool/
Softy w dziale Firmware. W przypadku wgrywania tylko systemu, w punkcie 4 pod Wipe nic nie zaznaczasz, a pod Exclude wszystko poza SYSTEM.

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE BartekT3

BartekT3

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Telefon:Xperia T3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 08 kwiecień 2017 - 09:34

Witam! 

Jestem szczęśliwym posiadaczem Sony Xperia T3.
Jak dotąd telefon śmigał bez zarzutów. 

Wczoraj podczas oglądania filmu na cda w internecie, telefon się zawiesił i bez przerwy był czarny ekran. Nie pomagało trzymanie przycisku zasilania itp. 
Wpadłem na pomysł, żeby wymusić na nim wyłączenie telefonu odkrywając osłonę gniazda karty SIM. Wsadziłem końcówkę długopisu i przytrzymałem.
Telefon rzeczywiście się wyłączył...

Niestety po uporaniu się z problemem "czarnego ekranu" pojawił się kolejny, mianowicie gdy włączam telefon i po tej wibracji, pojawia się logo "SONY" a następnie logo "Xperia" to do tego momentu jest wszystko dobrze, ale gdy to logo "Xperia" zniknie i jest jakby próba włączenia ekranu startowego telefonu, telefon nie chcę się załadować ... 

Cały czas praktycznie jest taki błękitny ekran z ruszającymi się "falami" (fale ponieważ mam taki motyw telefonu). 

Z doświadczenia wiem, że kolejność włączenia się mojego telefonu powinna być taka:

 

1.Włączenie telefonu przyciskiem zasilania 
2.Pojawienie się logo "SONY"

3.Pojawienie się logo "Xperia"
4.Pojawienie się tych "błękitnych fal"
5.Ekran Startowy 

Niestety można powiedzieć, że utknąłem na punkcie 4 i nie mogę przejść do punktu numer 5. 

Miał może ktoś podobny problem lub ktoś by się orientował co można by było zrobić?

 


  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1439
  • 15930 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:MIUI 8 (7.1.16)
  • Kernel:Elite Kernel (3)
  • Operator:Inny

Napisano 08 kwiecień 2017 - 10:44   Najlepsza odpowiedź

Wygląda na to, że system padł. Nie powiem jednak, czy to wina modyfikacji (robiłeś jakieś?), samego systemu, czy jego danych. Różnica jest taka, że 2 pierwsze naprawisz wgrywając sam system, czyli bez utraty danych, a to trzecie wymaga wyczyszczenia błędnych danych, a co z tym idzie wszystkiego.

 

Czegokolwiek nie wybierzesz, to musisz wgrać soft Flashtoolem lub Xperia Companion. Ten pierwszy pozwoli na wybór wgrywanych partycji, ten drugi nie.

Poradnik do Xperia Companion.

Download

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

Poradnik do Flashtoola:

Download

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

Softy w dziale Firmware. W przypadku wgrywania tylko systemu, w punkcie 4 pod Wipe nic nie zaznaczasz, a pod Exclude wszystko poza SYSTEM.


  • 0

#3 OFFLINE BartekT3

BartekT3

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Telefon:Xperia T3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 08 kwiecień 2017 - 12:22

Podłączyłem telefon pod komputer przy pomocy kabla USB, niestety nie chce zainstalować "nowego oprogramowania" 
w tym momencie się trochę załamałem. 

Nie robiłem właśnie żadnych modyfikacji, bo się na tym najzwyczajniej w świecie nie znam. Telefon służył mi do prostych czynności typu : internet,muzyka itp.


Użytkownik BartekT3 edytował ten post 08 kwiecień 2017 - 12:27

  • 0

#4 OFFLINE Jagusio

Jagusio

    Uzależniony od forum

  • Reputacja: 27
  • 597 postów
  • Skąd:Głogów
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:Kernel Xperia XA
  • Operator:Play

Napisano 08 kwiecień 2017 - 12:25

W jakim sensie nie chce ? Bo nie rozumiem ?
  • 0

#5 OFFLINE BartekT3

BartekT3

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Telefon:Xperia T3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 08 kwiecień 2017 - 12:35

W jakim sensie nie chce ? Bo nie rozumiem ?

Kiedy stara się zainstalować nowe oprogramowanie, wyskakuje coś takiego : (wysyłam screena)
 

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.


  • 0

#6 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1439
  • 15930 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:MIUI 8 (7.1.16)
  • Kernel:Elite Kernel (3)
  • Operator:Inny

Napisano 08 kwiecień 2017 - 12:38

Źle podłączasz - MTP to normalne połączenie, a Ty chcesz Flashmode. Wyłącz telefon (całkowicie) i podłącz trzymając Vol-.


  • 0

#7 OFFLINE BartekT3

BartekT3

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Telefon:Xperia T3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 08 kwiecień 2017 - 12:46

Źle podłączasz - MTP to normalne połączenie, a Ty chcesz Flashmode. Wyłącz telefon (całkowicie) i podłącz trzymając Vol-.

Rzeczywiście, teraz połączyło. Postępuje zgodnie z instrukcją, dam znać co i jak :)

EDIT: Jestem trochę ciemny jeśli chodzi o te sprawy, mógłbyś mi tak na chłopski rozum wytłumaczyć o co chodzi z tym "firmware" ?
Niestety w zakładce Firmware Selector mam pusto, więc trzeba to ściągnąć tylko nie wiem który pod XperieT3 z tego forum wybrać

EDIT 2: Dobra z tym też sobie jakoś poradziłem. Zaraz dam znać jak się ściągnie co i jak 


Użytkownik BartekT3 edytował ten post 08 kwiecień 2017 - 13:01

  • 0

#8 OFFLINE BartekT3

BartekT3

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 6 postów
  • Telefon:Xperia T3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 12 kwiecień 2017 - 16:50

Dziękuję za pomoc, wszystko śmiga. 


  • 0

#9 OFFLINE rt1

rt1

    Moderator

  • Reputacja: 843
  • 5886 postów
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:Stock
  • Operator:Red Bull Mobile

Napisano 12 kwiecień 2017 - 20:06

Ten temat został uznany za rozwiązany i jest obecnie zamknięty. W razie wątpliwości skontaktuj się z obsługą forum.


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Xperia T3, Xperia nie uruchamia się, Xperia nie chce się włączyć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.