Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Zaloguj korzystając z Facebooka Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Telefon nie włącza się

telefon włącza

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Syn Marnotrawny

Syn Marnotrawny

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia Z Ultra
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 28 lipiec 2017 - 20:00

Witam,

Telefon nie chce się włączyć pomimo podłączenia do ładowarki, ładowany jest już drugi dzień a czerwona dioda dalej się świeci.

 


  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1606
  • 17191 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix 5.8.4
  • Kernel:RR N
  • Operator:Orange

Napisano 28 lipiec 2017 - 21:32

Może jednak bateria nie jest padnięta, a czasem siadła? Nie ma co za długo ładować - 8-12 godzin jeszcze ma sens, więcej to już chyba tylko płonne nadzieje.

 

Zostaje jej wymiana.

O ile to bateria.

Co się stało, że nie chce się włączyć?


  • 0

#3 OFFLINE Syn Marnotrawny

Syn Marnotrawny

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia Z Ultra
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 29 lipiec 2017 - 03:52

Może jednak bateria nie jest padnięta, a czasem siadła? Nie ma co za długo ładować - 8-12 godzin jeszcze ma sens, więcej to już chyba tylko płonne nadzieje.

 

Zostaje jej wymiana.

O ile to bateria.

Co się stało, że nie chce się włączyć?

wrucił z serwisu (wymiana szybki i bateri) działał jakieś półtora tygodnia chociaż na początku też miał problem (szybko rozwiązany wystarczyło power + volume+) ale odpowiadał teraz tylko się świeci na czerwono i nie drga


Użytkownik Syn Marnotrawny edytował ten post 29 lipiec 2017 - 03:54

  • 0

#4 OFFLINE realowiec98

realowiec98

    Madridista

  • Reputacja: 156
  • 1897 postów
  • Skąd:Rumia
  • Telefon:Xperia X Performance
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:AndroPlus
  • Operator:Play

Napisano 29 lipiec 2017 - 10:03

Spróbuj mu wgrać na nowo system bo może tak być, że mimo pełnej baterii coś w firmware jest walnięte i telefon w ogóle nie załącza.


  • 0

#5 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1606
  • 17191 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix 5.8.4
  • Kernel:RR N
  • Operator:Orange

Napisano 29 lipiec 2017 - 10:31

To możliwe, że nowa bateria, była tylko "nowa". Albo ktoś źle ekran podłączył i doszło do spięcia (nie może być podłączonego zasilania do płyty w momencie podłączania innych podzespołów.


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: telefon, włącza

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.