Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problem z baterią

problem baterią

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Piotrek13223

Piotrek13223

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia X8
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 29 październik 2017 - 10:41

Mam problem z xperia z,gdy telefon ma nawet w najmniejszym stopniu naładowaną baterie to gdy telefon jest uruchomiony to ładowarka nie ładuje go (sprawdzane na różnych kablach i ładowarkach) to samo jest gdy go wyłączę to pojawia się bateria,że niby ładuje tylko bez pioruna.Gdy telefon się wyładuje i wyłączy to gdy go podłączę na wyłączonym telefonie to ładuje się do 100% bez problemu i później działa,aż do wyładowania baterii, ktoś wie co to może być ?


  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1724
  • 18108 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix 5.8.5
  • Kernel:RR N
  • Operator:Orange

Napisano 29 październik 2017 - 11:07

Jedyny pomysł to uszkodzony chargemon. Jakby nie patrzeć bateria ładuje (i rozumiem, że działa nawet długo), a więc i ona, i prot, i moduł ładowania są (przynajmniej w miarę) sprawne.

Tyle, że od niego zależy też ładowanie, gdy bateria jest rozładowana, a więc to tak troszkę naciągany "pomysł".

 

Chargemon to akurat jedynie software, więc reflash oprogramiowania powinien pomóc.


  • 0

#3 OFFLINE Piotrek13223

Piotrek13223

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia X8
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 29 październik 2017 - 14:02

Jedyny pomysł to uszkodzony chargemon. Jakby nie patrzeć bateria ładuje (i rozumiem, że działa nawet długo), a więc i ona, i prot, i moduł ładowania są (przynajmniej w miarę) sprawne.

Tyle, że od niego zależy też ładowanie, gdy bateria jest rozładowana, a więc to tak troszkę naciągany "pomysł".

 

Chargemon to akurat jedynie software, więc reflash oprogramiowania powinien pomóc.

Bateria trzyma około 4h sotu,komputer go nie wykrywa jak jest w menu,dodam,że wejście jest luźne,ale telefon wibruje podczas podłączenia pod pc i pc go nie wykrywa. We flashmode tylko przez chwile pali sie zielona dioda potem niebieska i gaśnie 


  • 0

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1724
  • 18108 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix 5.8.5
  • Kernel:RR N
  • Operator:Orange

Napisano 29 październik 2017 - 19:42

To może jednak ten port? Jest on przylutowany do płyty, więc jak jest luźny i nie styka w odpowiednich miejscach, to może nie dochodzić do przesyłu danych. Choć nie mam pojęcia, czy brak przesyłu danych mogłoby powodować, że włączony telefon nie może się ładować (a wyłączony tak).


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: problem, baterią

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.