Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Odpowiadanie w temacie: Xperia T3 Pokazuje sie tylko napis Sony


Opcje wiadomości

  • Antyspam: wykonaj zadanie
  lub Anuluj


Podsumowanie tematu

Marcinva20

Napisano 21 sierpień 2020 - 11:37

A  więc tak podłączam telefon do PC i jest standard logo SONY i po chwili bateria z piorunem dioda świeci za zielono i pokazał mi się dymek na pasku to urządzenie może działać szybciej. Następnie telefon jest cały czas podłączony pod PC i świeci się zielona dioda, naciskam VOL+ czy VOL- dzieje się to samo. Chyba odpuszczę sobie ten telefon...


juggler

Napisano 20 sierpień 2020 - 20:25

Wykluczyłbym zatem baterię. Przyciski można sprawdzić w różny sposób, ale najłatwiej myślę, by trzymać po kolei je i podłączać do komputera wyłączony telefon. Jeżeli trzymasz vol- i nie zapala się zielona dioda to jest prawdopodobnie coś nie tak. Jeśli vol+ to dioda powinna zapalić się na niebiesko. W obu przypadkach telefon nie powinien się uruchamiać (podłączamy wyłączony).

Wysłane z mojego XQ-AU52 przy użyciu Tapatalka

Marcinva20

Napisano 20 sierpień 2020 - 17:19

W jaki sposób można sprawdzic czy jest sygnał ? Nie pokazuje mi procentów na wyłączonym telefonie po podłączeniu do ładowarki pokazuje sie tylko logo SONY i bateria z piorunem nic więcej, tak bateria oryginał mam ich trzy i na każdej telefon zachowuje sie tak samo.


juggler

Napisano 20 sierpień 2020 - 15:40

A czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy przyciski działają ?

W twojej sytuacji to pewnie trzeba by rozebrać telefon i sprawdzić czy jest sygnał. 

 

Byłem wczoraj z tym telefonem w komisie co tez naprawiają telefony to powiedział gość ze prawdopodobnie wina baterii.

Jeżeli pozostawisz telefon na ładowaniu, to procent naładowania po dłuższej chwili wzrasta czy nie? "Gość" może mieć rację, choć wątpię by u Ciebie miało to miejsce. Jaka tam jest bateria wsadzona? Oryginalna?  


Marcinva20

Napisano 19 sierpień 2020 - 09:56

A czy jest jakiś sposób aby sprawdzić czy przyciski działają ?

 

Byłem wczoraj z tym telefonem w komisie co tez naprawiają telefony to powiedział gość ze prawdopodobnie wina baterii.


juggler

Napisano 17 sierpień 2020 - 09:57

Być może nie działają klawisze. Generalnie trzymając VOL- telefon powinien się nie włączać (przynajmniej przez chwilę) i o podłączeniu w trybie flash mode powinna informować dioda LED o kolorze zielonym.

Wysłane z mojego XQ-AU52 przy użyciu Tapatalka

Marcinva20

Napisano 17 sierpień 2020 - 08:07

Włącza się lecz zachowuje się tak jak podłączam sama ładowarkę czyli : podłączam ładowarkę pokazuje się logo SONY i bateria z piorunem.

 

Ok czyli zrobiłem tak, odpaliłem program i trzymałem długo około 3-4 minut vol-  i nic to samo co wczoraj SOMC Flash Device pozostaje bez zmian.

 

Co do power i vol + nic nie wibruje trzymałem minute.


juggler

Napisano 16 sierpień 2020 - 11:49

A telefon się nie włącza czasem wtedy? Bo to wyglada jakby montował Ci normalnie pamięć masową. Sprobuj nie puszczać klawiszaa vol- dłużej.

Albo mając podłączony telefon, przytrzymaj przez kilka sekund power i vol + aż do poczucia wibracji. Potem szybko vol- i trzymaj.

Wysłane z mojego XQ-AU52 przy użyciu Tapatalka

Marcinva20

Napisano 16 sierpień 2020 - 07:38

Dobrze czyli tak : pobrałem program wypakowałem odpaliłem i tak SOMC Flash Device na szaro.

 

37b0da336f62018cdecbdd377c202303.jpg

 

Następnie przy odpalonym programie który podałeś podłączam telefon z volume - program sie odswieza i na zielono pokazuje sie to

 

937246e28f262fe284c78fd1c3ba200c.jpg

 

 

a SOMC Flash Device pozostaje bez zmian :(  chyba juz na szrot telefon nie do uratowania, jedynie wymiana płyty głównej.


juggler

Napisano 15 sierpień 2020 - 21:03

Pobierz w takim razie ten program, on Ci pomoże:

 

 

Po jego uruchomieniu będziesz miał listę wszystkich urządzeń usb podłączanych do PC. Na szaro - niepodłączone, na zielono podłączone. 

 

Potem podłącz wyłączony telefon z wciśniętym VOL-. Obserwuj czy coś dodatkowego pojawiło się na zielono. Powinien pojawić się wpis (zaznaczyłem na żółto) jak na zrzucie poniżej (jak się pojawi inny to napisz jaki).

 

Przechwytywanie.PNG


Podgląd całego tematu (otwiera nowe okno)


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.