Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Na początek...
    • Przywitaj się!
  • Forum główne
    • Poradniki ogólne
    • Rozmowy ogólne
    • Dyskusje o naszych Xperiach
    • Pomoc techniczna
    • Pochwal się!
    • Akcesoria i gadżety Sony
    • Sieci komórkowe
    • Gry&Aplikacje
    • Poszukiwania
    • Giełda
    • Hyde Park
  • Newsy i zapowiedzi
    • Newsy i zapowiedzi
  • Inne
    • Tablety XPERIA
    • Telefony innych producentów
    • Akcesoria i gadżety innych producentów
    • Tablety innych producentów
  • Dla zaawansowanych
    • Tutoriale zaawansowane
    • Instrukcje serwisowe
    • Firmware
    • Moduły Xposed/MAGISK
    • Romy i kernele
    • Treble
  • Sprawy XperiaSite.pl
    • Ogłoszenia
    • Uwagi i propozycje
    • Konkursy
    • Kosz
  • juggler
    • Archiwum Xperia - DAWNO, DAWNO TEMU...

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Device


From

  1. Mam problem z mikrofonem w mojej XZ2 compact. W wyniku czyszczenia otworu mikrofonu górnego uszkodzeniu uległa błonka, która jak sądzę, odpowiada za wodoszczelność mikrofonu. Jako, że została ona rozerwana, zwiększyła się czułość mikrofonu górnego i nie można normalnie rozmawiać przez telefon, użytkownicy mnie nie słyszą. Dopiero po zaklejeniu taśmą otworu górnego mikrofonu dolny się "odtyka" i staje się słyszalny. Mam ogromny problem ze znalezieniem tej gumki, mam już nawet pomysł, żeby od dolnego mikrofonu zlikwidować gumkę, tylko nie wiem czy wtedy w ogóle wszystko nie zwariuje. Na zdjęciu
  2. Witam. Mam następujący problem z GPSem. Po wgraniu nowego systemu GPS zaczął działać niepoprawnie i nie łapie mi dokładnie lokalizacji. W GPS Test (itp.) widzę w In View 21 satelit ale w In Use 0. Również w GPS Status mam ciągle "No Fix". Zmieniłem w datum na "S-42 (Pulkovo1942) - Poland" (bo nie było) i zrobiłem GPS update ale też nie pomogło. Niby jakiś efekt mam w nawigacji ale nie jest on dokładny. Często skacze i pokazuje nieaktualny stan trasy, a później skacze do aktualnego miejsca i znów się zawiesza. Próbowałem hard resetu, reinstalacji ROMa i ciągle to samo. Ktoś ma pomysł? Ewentualn
  3. Witajcie, przeszukuję całe google odnośnie tego problemu i nic nie mogę znaleźć! A jeśli coś znajdę to problem i tak nadal pozostaje! Sytuacja wygląda tak, że pewnego dnia, bez jakiejkolwiek ingerencji w system, instalowaniu dziwnych apek czy grzebaniu w czymkolwiek, zniknęły mi numery z rejestru połączeń. Kiedy wpisuję początek numeru to wyświetlają mi się podpowiedzi do kontaktów, ale jeśli chodzi o całą listę połączeń to jest pusta! Jednym z rozwiązań jakie wyczytałem na którymś forum to instalacja apki Call Log Monitor i usunięcie wszystkich numerów z rejestru (w razie gdyby jakiś powodowa
  4. Witam, od tygodnia mam problem z ładowaniem telefonu, na początku musiałem kabel ustawiać pod kątem by ładował, później przestał ładować całkowicie... Niestety gwarancja skończyła się 12 marca, tak więc wymieniłem na szybko wtyczkę USB w telefonie, lecz problem ten sam, ładuje dopiero gdy na rozebranym telefonie docisnę lekko miejsce gdzie łączy się wtyczka gniazda USB z płytą główną... Na szybko wymyśliłem patent z podłożeniem czegoś by dociskało to miejsce, lecz to już mnie denerwuje bo raz działa a raz nie. Sprawdzałem dwie ładowarki i dwa kable pod kontakt, oraz ładowarkę samochodową i ws
  5. Witam. Otóż mam problem z mikrofonem. Problem występuje podczas próby rozmowy poprzez głośnik, druga osoba nic nie słyszy. Sprawa ta również powtarza się podczas używania Messengera, również osoba druga nie słyszy mnie kompletnie. Podczas rozmowy bez przejścia na głośnik rozmowa słyszy mnie normalnie. Jak myślicie, w czym może leżeć problem?
  6. Witam serdecznie, mam problem z Xperia E6653 mianowicie w żaden sposób nie mogę uruchomić wifi(adres MAC 02:00:00:00:00). Znalazłem informację na XDA o flashowaniu przez twrp radia ale był tam tylko plik do Motoroli, czy ktoś już spotkał się z takim problemem? Czy jest możliwość naprawy przez oprogramowanie, czy to wina hardware?? Dziękuję i pozdrawiam
  7. Witam. Potrzebuje pilnie pomocy! Otóż w mojej Xperii dzieje się dziwna rzecz. Nie mogę uruchomić telefonu.... Bootowanie normlanie tak jak powinno być, ale przy końcowej fazie ekran się rozpływa.... Czego może to być przyczyną softu, czy ekranu czy płyty głównej? Dziękuję za pomoc. [Hidden Content]
  8. Witam po Aktualizacji do Android 6 po odpaleniu Aparatu wyskakuje taki to błąd "Błąd. Aparat może być używany przez inną aplikacje. Zamknij tę drugą aplikację i spróbuj ponownie" próbowałem czyścic dane aplikacji nie pomogło factory reset również instalacja Androida 5.1 z full Wipe dalej to samo odblokowany BL dalej nic czy macie może jakieś pomysły co z tym zrobić będę wdzięczny za jaką kolwiek podpowiedz
  9. Witam, Zakupiłem od nieuczciwego sprzedawcy Sony X Compact w którym nie działa mikrofon główny. Po wejściu w tryb serwisowy (*#73.....) po wejściu w test pierwszego mikrofonu i przeprowadzenia testu niestety nic nie słychać jednak gdy będziemy krzyczeć coś tam słychać. Bardzo cicho ale jednak słychać. Gdy wykonujemy połączenie totalnie nic nie słychać, muszę rozmawiać w trybie głośno mówiącym ( wtedy telefon korzysta z drugiego mikrofonu). Jednak z tym też jest mały problem ponieważ buzer trzeszczy i ogólnie cieżko się rozmawia. Czy ktoś spotkał się z niedziałającym mikrofonem ? Przywra
  10. Wie ktoś jak skopiować pobrane/zainstalowane gry przez program PKGJ, którego używa się w przerobionych PS Vita? Pobrałem tym programem kilka gier. Chciałbym teraz je jakoś skopiować na komputer, aby np po ich usunięciu nie musieć ich pobierać od nowa tylko zainstalować/przenieść z powrotem z komputera na kartę. Jest taka możliwość? Edit: Do zamknięcia. Ogarnąłem już.
  11. Witam, dotychczas udostępniałem internet z hotspotu z Xperii Z1, dla samochodu i dla pasażerów. Wykorzystywałem program Smart Connect tak, że po wykryciu ładowania (po włączeniu zapłonu, ładowarka zaczęła ładować telefon), hotspot sam włączał się i wyłączał się automatycznie jak nie było ładowania. Telefon leżał sobie głęboko w schowku pod podłokietnikiem. Tak bezproblemowo działało kilka lat, wszystko było super, dopóki nie zmieniłem telefonu Z1 na Z5 Premium. Teraz to nie działa, nie działa na Z5 Premium, też ten program Smart Connect, taka sama konfiguracja jak na Z1, ten sam samochód, t
  12. Witam wszystkich. Mam problem tj. w temacie z moją Sony Xperią M4 Aqua. Kilka tygodni temu zauważyłem że w telefonie nie ma możliwości uruchomienia przedniego aparatu( wcześniej nie było z tym problemu). Piszę o tym dopiero teraz gdyż pojawił się kolejny problem o którym napiszę za chwilę. Wracając do tematu, po wejściu w firmową aplikację "Aparat" nie mam tej ikonki do zmiany aparatu na przedni. Po prostu jej nie ma. W innych aplikacjach obsługujących aparat również pojawia się ten problem a w "service menu" po wejściu w "Front camera" wyskakuje komunikat " Niestety aplikacja service menu zos
  13. Cześć. Mam problem po wgraniu świeżego systemu Windows 10 do Kiano Slimnote 14.2+. Sterowniki jakie dostałem od Kiano nie mają instalek i dodaje je przez Menedżer Urządzeń. Te od dźwięku zainstalowały się i na pierwszy rzut oka wszystko wydaje się okej. Dzwięk jest, ale cichy(wiem, że ten model nie jest głośny, ale nawet Windows twierdzi, że jest coś nie tak). Dorzucam zdjęcie problemu. W menedżerze nie znajduje nowszysch sterowników itd. Ma ktoś pomysł jak to naprawić? Klikanie w te linki nic nie daje. Wysłane z Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
  14. Używam Xa1 do łączenia przez bluetooth smartfona z aplikacją contour plus z glukometrem tejże firmy. Z Androidem 7 Nugatr nie było problemu natomiast po aktualizacji do Oreo już go nie widzi. Na liście wspieranych smarfonów niby nie ma żadnej Xperii, ale pod nugatem działa Xa1, L1 bez problemu. Co można zrobić? czy wrócić do Nugata?
  15. Od samego początku jak kupiłem telefon. Były jakieś problemy z GPS. Wył/wł znalazło mnie. Teraz dzieje mi się to co mam załączony albo Google maps lub Yanosik. Robiłem też testy GPS też nic. Raz chyci raz nie. W zasadzie to większość jest na nie. Czy miał ktoś już taki problem, Jak to naprawić, Czy tylko serwis. ??? Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
  16. Witam. Chciałbym tylko i wyłącznie zrootować sobie tablet (model SGP621, android 6.0.1, nr kompilacji 23.5.A.1.291) Nie chce wgrywać nowego customa, niepotrzebny mi nowy bootloader, chcę tylko roota ale za nic nie mogę tego zrobić. Nie jestem zbyt doświadczony jak na razie udało mi się zrootować/flashować tablet lenovo yoga 2. Jestem na etapie odblokowanego bootloadera oficjalną metodą, dzięki czemu w flashtool (wersja 0.9.24.4) aktywowały się nowe przyciski m.in. kłódka. Niestety próba zrootowanie przez program kończy się takim błędem: ERROR - (RootJob.java:137) - Illegal key size or default
  17. Witam mam taki problem z moim tabletem model to Alps Ctab 3 zrobiłem mu niedawno pełne czyszczenie i od teraz nie mogę przeprowadzić nowej konfiguracji systemu tzn blokuje mnie w miejscu gdzie trzeba podać adres email i hasło na którym było przypisane urządzenie. Niestety android twierdzi że to nie ten email i nie mogę nic zrobić ? a nie będę wyrzucać całkiem fajnego 8 X 1.7 ghz 64 bit mtk, 3 gb ram 32 gb pamięci lte, dual sim itp.... szukałem na różnych stronach niestety nic nie znalazłem. Co można zrobić ? czy ktoś miał podobnie jak przejść instalację Android 5.1 jak by co.
  18. Witam. Mam taki problemik, mianowicie próbuję zdjąć simlocka metodą z xda : [Hidden Content] Jednak , gdy wchodzę do servismenu, wykonuje po kolei kroki i gdy dochodzę do kroku 4: "4. press Menu then tap BACK" Powinno otworzyć mi się menu, z opcjami takimi jak UMTS... i go niestety nie ma. A telefon po prostu jakby nie reagował. Ktoś wie, jak dotrzeć do tego UMTS?
  19. Siemka mam mały problem z ladowaniem wspomnianego telefonu, byłem w serwisie po baterie do niego bo moja spuchnieta była, wiec no poprosiłem o baterie, pan powiedział ze moze to byc wejscie do ładowanie co mnie zdziwiło telefon normlanie podłaczał sie pod kompa i wgl, wiec powiedział mi ze wymieni mi wejscie usb w fonie, i efekt taki z tego ze tak samo wolno ładuje nową baterie, jak tą napuchniętą, jak by nwm wejscie nie dawało prądu :v podłaczyłem pod swoją ładowarką od Xperiii, ale rezultat taki ze w godzine naładowało sie 18%... Na wyłaczonym telefonie... Nie wiem co zrobic
  20. Witajcie. Jestem nowy na forum - chciałem zgłosić jeden problem z funkcjonalnością. Otóż założyłem konto (inny nick) na gmail kilka dni temu i do dziś nie dostałem maila aktywacyjnego. Nie dochodzi na gmail. Nie ma zarówno w odebranych, spamie a nawet w koszu. Klikanie w wyślij ponownie e-mail aktywacyjny też nic nie daje. Udało mi się założyć konto przez google account, ale nie dostaję powiadomień na email (gmail) jak ktoś odpisze w moim lub obserwowanym temacie.
  21. Cześć, słuchajcie jakoś w sierpniu zaktualizowalem sony m4 przez Xperia PC campanion z 5.0 do 6.0.1 no i nie podobała mi się ta wersja wiec wgrałem flashtoolem androida 5.0. Jakiś czas temu rootowalem ale zrezygnowałem i wgrałem czysty soft do sony dziś i chyba cchce wgrać znów androida 6.0.1. I nie mogę. W informacje o telefonie pisze mi ze telefon został zaktualizowany do najnowszej wersji a nadal mam 5.0... O cocchodzi?
  22. Witam, Przychodzę do was z kolejnym problemem który występuje w moim telefonie, mianowicie gdy mam odpaloną np: przeglądarkę i minimalizuje ją środkowym przyciskiem to tak jak by na tapecie zostają "resztki" po niej. Dokładniej jak korzystam z opery to zostaje na cały ekran czerwone kółko, jak messengera to zostaje to co ostatnio było wyświetlane. Gdzieś widziałem że ktoś miał tak samo tylko że na iphonie 4s i radzili mu wymienić digitizer. Teraz pytanie czy to jest to samo czy wina wyświetlacza? Wszystkie taśmy dociskałem. Pozdrawiam.
  23. Cześć, żeby nie przeszkadzać rodzince dokupiłem sobie słuchawki BT Philips SHB9250. We wszystkich (prawie) aplikacjach wszystko (prawie) działa jak należy. Niestety do czasu jak zapragnąłem pograć w Real Racing 3. Okazało się, że dźwięk przez słuchawki jest "rwany" jakby nie nadążał z opróżnianiem i zapełnianiem bufora dźwięku. Te same słuchawki podłączone na kablu - wszystko OK. Aplikacje do odtwarzania dźwięku, Youtube, wszelkiej maści odtwarzacze PowerAMP, stockowy Muzyka czy Video działają bez najmniejszego problemu jest problem z dźwiękiem w tej jednej grze. RR3 na ASUS ME173x z Andkiem
  24. Jak w temacie... Od jakiegoś czasu nie mogę przenieść żadnej ikony w obszar zaznaczony na załączonym zdjęciu... szperałem w necie, ale nic na ten temat nie znalazłem... czy ktoś się spotkał albo został dotknięty tym problemem? Z góry dzięki za odp PS. O ile dobrze pamiętam, zaczęło się tak dziać po pobraniu i zapisaniu na pulpicie najnowszego albumu KoRn'a do odsłuchu... nie wiem, kara od M$ za piractwo czy co? w menadżerze zadań nie ma żadnych podejrzanych procesów, Avast i Malwarebytes Anti-Malware też nic nie wykrywają... robiłem darmową aktualizację z Win8.1 na 10 kilka dni przed zakoń
×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More in Guidelines and Privacy Policy .