Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

brak dzwieku z głośnika tj,muzyka, tryb głośnomówiący,dzwonek

brak dzwieku głośnika tjmuzyka tryb głośnomówiącydzwonek

11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Małgorzata Borowicz

Małgorzata Borowicz

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 4 postów
  • Telefon:Xperia L
  • Android:Jelly Bean (4.2.2)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:T-Mobile

Napisano 20 październik 2014 - 20:47

to jest juz mój drugi telefon, salon wymienił mi przy reklamacji: brak dzwięku z głośnika brak muzy,trybu głośnomówiącego, dzwonka.

niestety już w  drugim dniu sytuacja się powtórzyła ale na chwilke,i spokój przez pare tygodni.... i dzisiaj w pewnym momencie głośnik wydawał bardzo cichy dzwięk,po rozłączeniu i właczeniu telefonu dźwięk znowu zniknął na dobre. Czy ja mam jakiegoś pecha czy może jakas aplikacji to powoduje.

bardzo byłabym wdzięczna za pomoc :sweat:

chciałam jeszcze napisac ze w ustawieniach wszystkie dzwięki mam włączone,muzyka przez słuchawki gra bez zarzutu.

 

jeszcze jedną dziwną rzecz odkryłam przed chwilą : jak dzwonie z innego fona ,są tylko wibracje ale jak juz sie rozłączam to po całkowitym przesunieciu słuchawki przez moment słychać dzwięk,ale nic poza tym sie nie zmienia:(


Użytkownik Małgorzata Borowicz edytował ten post 20 październik 2014 - 21:19

  • 0

#2 OFFLINE Xperiagosc

Xperiagosc

    Przyjaciel Forum

  • Reputacja: 187
  • 4728 postów
  • Skąd:okolice Kalisza
  • Telefon:Inny
  • Android:Lollipop (5.1)
  • Rom:Stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Plus

Napisano 21 październik 2014 - 06:39

A jaka wersja androida? Telefon był może aktualizowany ostatnio? Spróbuj ponownie mu wgrać oprogramowanie za pomocą pc companion się ro robi, używając opcji napraw. Poradnik jest do tego na forum, o ile pamiętam.

Wysłano przy użyciu LG L7 II (P710) Tapatalkiem 4
  • 0

#3 OFFLINE Małgorzata Borowicz

Małgorzata Borowicz

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 4 postów
  • Telefon:Xperia L
  • Android:Jelly Bean (4.2.2)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:T-Mobile

Napisano 21 październik 2014 - 07:40

wersja 4,2,2 android ,telefon ma dopiero 2 tygodnie,nie był aktualizowany.w sumie nówka


  • 0

#4 OFFLINE Xperiagosc

Xperiagosc

    Przyjaciel Forum

  • Reputacja: 187
  • 4728 postów
  • Skąd:okolice Kalisza
  • Telefon:Inny
  • Android:Lollipop (5.1)
  • Rom:Stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Plus

Napisano 21 październik 2014 - 14:37

To możliwe, że coś fabrycznie mu nie pasi. Jednak bym proponował wgrać andka na nowo, w celu wykluczenia, że to software jest winny.

Wysłano przy użyciu LG L7 II (P710) Tapatalkiem 4
  • 0

#5 OFFLINE Rastatuas

Rastatuas

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia L
  • Android:Jelly Bean (4.2.2)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 24 listopad 2014 - 18:47

Witam serdecznie. Mam podobny problem. Różnica jest taka że u mnie dzwięk działa przez słuchawki. Wydaje mi się że telefon uważa że słuchawki są cały czas podłączone. Próbowałem "pogrzebać" w wejściu i czasem na chwile dźwięk powraca lecz po uderzeniu lub  potrząśnięciu telefonem problem powraca. Jak to można naprawić?  Pozdrawiam :)


  • 0

#6 OFFLINE MAJCHI96

MAJCHI96

    Przyjaciel

  • Reputacja: 16
  • 1185 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Jelly Bean (4.3)
  • Rom:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 24 listopad 2014 - 19:05

Mysle ze w tym przypadku moze byc to wina wejscia, sproboj je dokladnie przeczyscic (np. patyczkami do uszu), dla ulatwienia patyczki mozesz lekko zmoczyc (tylko uwazaj zebys nie przesadzil) jakims prefumem lub alkoholem co pomoze usunac jeszcze wiecej zabrudzen. Na pocieszenie dodam ze mialem kiedys podobny problem z portem USB, nawet mialem oddac telefon do serwisu, ale na szczescie rano w dniu gdy mialem isc do serwisu telefon zaczal sie ladowac :D
  • 0

#7 OFFLINE Rastatuas

Rastatuas

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia L
  • Android:Jelly Bean (4.2.2)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 24 listopad 2014 - 19:13

Złośliwość rzeczy martwych... Ehhh :D ale przez chwile tak jak napisałeś próbowałem przeczyścić troche i użyłem słuchawek od komputera a dźwięk jak gdyby nigdy  nic powrócił:D Gdy problem będzię powracał pewnie wybiorę sie do serwisu ale oby już nic nie było:D

Dzięki wielkie za szybką odpowiedź:D

Pozdrawiam :D

ps. jeszcze troche będę testował czy to chwilowa poprawa:D


  • 0

#8 OFFLINE MAJCHI96

MAJCHI96

    Przyjaciel

  • Reputacja: 16
  • 1185 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Jelly Bean (4.3)
  • Rom:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 24 listopad 2014 - 19:22

Ok, jak bedziesz mial jeszcze jakies pytania to pisz ;)

Wyslane z Xperii SP
  • 0

#9 OFFLINE Małgorzata Borowicz

Małgorzata Borowicz

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 4 postów
  • Telefon:Xperia L
  • Android:Jelly Bean (4.2.2)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:T-Mobile

Napisano 24 listopad 2014 - 19:26

U mnie też działał tylko przez słuchawki. Oddałam drugi raz do serwisu tel.tym razem nie wymienili mi na nowy  :chytry:  :chytry: ,tylko naprawili,ale spoko. Na razie działa bez zarzutu już z miesiąc. Zobaczymy jak długo. :biggrin:


  • 0

#10 OFFLINE MAJCHI96

MAJCHI96

    Przyjaciel

  • Reputacja: 16
  • 1185 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Jelly Bean (4.3)
  • Rom:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 24 listopad 2014 - 19:50

Nam nadzieje ze juz nie bedziesz miala zadnych problemow. Jesli jednak jakis sie pojawi to pisz :)

Wyslane z Xperii SP
  • 0

#11 OFFLINE Gość_Lukasz_*

Gość_Lukasz_*
  • Reputacja: 0

Napisano 22 czerwiec 2020 - 15:03

Witam ma telefon my phone fun8 i po roku czasu głos zginął i zanioslem do naprawy i nie wiedział co mu jest i pytanie proszę o pomoc
  • 0

#12 ONLINE juggler

juggler

    Administrator

  • Reputacja: 690
  • 5601 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia XZ Premium Dual
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:47.2.A.2.33
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 27 czerwiec 2020 - 11:50

@Gość_Lukasz_*, jeśli telefon, to nie Xperia, to zapraszamy tutaj: 

https://www.xperiasi...ch-producentów/


  • 0



Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: brak, dzwieku, głośnika, tjmuzyka, tryb, głośnomówiącydzwonek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.