Ile trzyma bateria w waszym telefonie?
Napisano 11 wrzesień 2015 - 17:35
W dniach szkolnych po powrocie do domu zostaje mi ok 60-50% (dziś 19:00 mam 70% a używałem go w domu, w szkole LTE, snapchaty instagramy, facebooki) więc wynik szacuję na 2 dni aczkolwiek jestem przezorny i zawsze przed szkołą ładuję telefon więc nie wiem czy wytrzymałby mi 2 dni ale na Kitkacie przy takim użytkowaniu trzymałby spokojnie 3 dni.
Temat podpinam .
Napisano 11 wrzesień 2015 - 17:40
Ja się nie wypowiem, bo często ładuję (znaczy nie dam screena).
tak to Z1 wytrzymuje mi na 4.4.4 mniej więcej 6h gdzie w tle siedzi jedna, bądź dwie kopie chrome, gg, smsy, walkman/youtube.
L niestety przy tych czynnościach wytrzymuje troche gorzej na 4.2.2 i to o godzinę tak na oko.
Napisano 11 wrzesień 2015 - 17:49
Rom stock KK.
Kernel stock.
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Użytkownik enesas edytował ten post 11 wrzesień 2015 - 17:50
Napisano 11 wrzesień 2015 - 19:47
Wysłano przy użyciu LG L7 II (P710) Tapatalkiem 4
Napisano 11 wrzesień 2015 - 20:23
zacznę od tego że sam kiedyś miałem otworzyć wątek do chwalenia się wynikami długości działania tel na bateri ale jakoś zaniechałem tego. a wracając do tematu to:
ja ma XL miałem średnio 5-5,5H rekord to 6h40min a przynajmniej większego SS nie znalazłem. przy używaniu non stop. jak tak normalnie to przy 50% miałem 3godz. coś i czuwanie 13-14h i zdażało się trzymać 1,5dnia.
na czuwaniu z włączonym wifi 2% na 5h więc myślę wynik świetny, tym bardziej że więcej wycisnąć z Lki mi się nie udało
na Z2 5.1.1 średnio 6h ale z używaniem które ma na celu oszczędzanie baterii nie miało dużo wspólnego. a rekord to 8H przy ostatnich 2% ale niestety tego nie uwieczniłem. mam tylko 7,5H przy 7%
Napisano 30 wrzesień 2015 - 18:10
Proszę o trzymanie się tematu i nie zadawania pytań typu "dlaczego mi bateria krótko trzyma? Pomóżcie". Ten temat ma być dyskusją/ankietą, a nie wątkiem służącym do uzyskania pomocy. W celu otrzymania pomocy skieruj swe kliki w stronę działu POMOC TECHNICZNA.
Wydzieliłem offtopowe posty do osobnego tematu.
Napisano 30 wrzesień 2015 - 20:45
Ja mam taki nawyk, że zawsze gdy ide spać telefon podłączam niezależnie ile % ma bateria. Od rana go odłączam i ide do szkoły. W szkole wchodzę czasami na facebook'a lub jakieś inne appki. A teraz małe porównanie, z trzymaniem baterii na androidzie KK i L.
KK - Gdy wracam zawsze ze szkoły miałem ok. 60%
L - Gdy wracam ze szkoły mam ok. 45%
Oczywiście przeważnie korzystam ciągle z tych samych aplikacji i żadnych innych, więc moim zdaniem trzymanie baterii nieźle spadło. Na razie pozostaje na lizaku, ale kto wie. Może przeniosę się z powrotem na porządnego KitKat'a
Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych