Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

M4A muli, tnie, wyłącza się bez powodu i inne

muli tnie wyłącza powodu inne

103 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 13:11

Witam. Pare mies. temu miałem m4a. Srasznie muliła ale sprzedałem ją i było po sprawie. Niedawno znajomy kupił m4a (nową). No i jego m4 też strasznie muliła ale używał jej dalej aż w końcu wyłączyła się na dobre. Dał do naprawy ale odesłali nie działający telefon jako sprawny! Dał jeszcze raz, za drugim razem wymienili płyte główną i telefon sie włączył. Niby działa ale kilkanaście razy dziennie restartuje się bez powodu a do tego muli jak muliła (muli to znaczy laguje przy chodzeniu po systemie a w grach spisuje sie porównywalnie do xperii j). Ciekawe że licząc moją i dwie płyty główne kolegi to już trzy egzemplaże z takimi objawami. Wszystkie m4 tak mulą?
W najbliższym czasie postaram się nagrać filmik ukazujący działanie m4 aqua i go tu wrzuce.
Proszę nie pisać o ustawienisch fabrycznych czy wgraniu softu flashtoolem/PCC - nie pomaga.

Użytkownik Jakub edytował ten post 19 marzec 2016 - 13:14

  • 0

#2 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:13

U mnie wszystko jest okej. Albo wadliwa seria faktycznie, ale może coś z oprogramowaniem.


  • 0

#3 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 13:15

No ale wymiana płyty głównej nic nie dała (tak znajomy sprawdzał, imei jest inny)
  • 0

#4 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:19

Może podczas wgrywania oprogramowania coś im nie poszło. Szczerze mówiąc dziwna sprawa. Moja M4 działa sprawnie. Zakładam, że Cisuwy czy Wojtczakowego też jest okej bo pewnie by pisali, że mają problemy. A jaka kompilacja jest na tym jego tel? Najnowsza?


  • 0

#5 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 13:23

Na swojej testowałem na 1.100, 2.99, 2.167 (najnowsza dostępna w chwili sprzedaży) na m4 kolegi było 2.167 a aktualnje jest 3.111.
Raczej oprogramowanie nie jest winne bo zmieniałem wiele razy.

Użytkownik Jakub edytował ten post 19 marzec 2016 - 13:24

  • 0

#6 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:26

Czyli wychodzi na to, że dostaliście jakieś wadliwe modele. Pamięci w telefonie nie były zapchane za mocno?


  • 0

#7 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 13:37

Kolega pare dni temu odebrał z serwisu, jest prawie czysta. Moja też muliła i zapchana i na czysto.

Dodano: 19 marzec 2016 - 13:32
Proszę bardzo. Obiecane filmiki:

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.



Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.



Porównałem działanie paska powiadomień i mini gry z ustawień z moją xperią Z. Niestety na filmie słabo widać lagi. W realu jest gorzej.

Dodano: 19 marzec 2016 - 13:37
Wątpie też w wadliwą serie bo moja była kupiona 09.09.2015, znajomego w grudniu a płyta wymieniona z tydzień temu. Więc chyba nie pochodzą z tej samej serii.

Użytkownik Jakub edytował ten post 19 marzec 2016 - 13:34

  • 0

#8 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:40

Hmm... Grzeje się podczas takiego prostego użytkowania?


  • 0

#9 OFFLINE enesas

enesas

    Ostatni poziom wtajemniczenia

  • Reputacja: 256
  • 3249 postów
  • Skąd:Łódź
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.0)
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:42

Wina softu... Sprawdzaj wszystkie (od najstarszego do najnowszego), któryś musi lepiej chodzić.

PS. Czemu zamiast menu masz szukajke?.

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#10 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 13:42

Raczej nie. Moja grzała się jak w coś grałem i przy nagrywaniu filmów.
  • 0

#11 OFFLINE enesas

enesas

    Ostatni poziom wtajemniczenia

  • Reputacja: 256
  • 3249 postów
  • Skąd:Łódź
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.0)
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 13:49

To akurat normalne. Ja bym "przeleciał" wszystkie softy jakie tylko wyszły na M4. Jak na wszystkich tak będzie, to albo Sony nie ogarnia robienia softow albo trafiły się wadliwe egzemplarze (co podobno więcej jest modeli (M4A) z wadami niż bez).

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik enesas edytował ten post 19 marzec 2016 - 13:50

  • 0

#12 OFFLINE Gość_wojtczakowy1999_*

Gość_wojtczakowy1999_*
  • Reputacja: 0

Napisano 19 marzec 2016 - 13:53

U mnie na softach od 2.167 przestała się grzać przy normalnym używaniu, ale przy graniu jest gorąca po kilku minutach. Można roota zrobić i wgrać modyfikację, która zmienia limity temperatur i wybrać Minimum Overheating, w dziale Poradniki i modyfikacje M4 Aqua jest, ale wtedy telefon częściej laga łapie.


  • 0

#13 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 16:17

@enesas
Winę softu wykluczam bo wiele softów się przewinęło. Poza tym przecież inni uzywają tych softów i nie mają problemów. A szukaj zamiast menu bo ustawiłem nowoczesny układ ekranu głównego

Dodano: 19 marzec 2016 - 14:00
@wojtczakowy1999
Problemem nie jest że m4 się grzeje tylko że 3 na 3 egzemplarze (płyty główne) z jakimi miałem do czynienia mulą.

Dodano: 19 marzec 2016 - 16:17
A wasze m4 nie przymulają na pasku powiadomień?

Użytkownik Jakub edytował ten post 19 marzec 2016 - 14:06

  • 0

#14 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 16:19

Moja na niczym nie muli. Przynajmniej nie zauważyłem.


  • 0

#15 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 16:23

A jeśli możesz to weź wejdź w ustawienia>inf. o telefonie>wersja systemu android i naciśnij pare razy na wersje i sprawdź czy nie będzie ta mini gierka klatkowała.
  • 0

#16 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 103
  • 1236 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 16:27

Nie muli chociaż ciężko mi powiedzieć bo od razu przegrywam :P


  • 0

#17 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 16:32

No to chyba kończą mi się pomysły.

Dodano: 19 marzec 2016 - 16:32
Bo jak kolega odda do serwisu to znowu odeślą jako sprawny...
  • 0

#18 OFFLINE enesas

enesas

    Ostatni poziom wtajemniczenia

  • Reputacja: 256
  • 3249 postów
  • Skąd:Łódź
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.0)
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 16:48

A spróbuj wyłączyć stamine na M4.


  • 0

#19 OFFLINE Jakub

Jakub

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 161
  • 1109 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 19 marzec 2016 - 16:53

Sprawdzałem. Wyłączenie staminy nic nie daje. Filmu nie nagram żeby udowodnić bo nie mam m4 przy sobie.

Użytkownik Jakub edytował ten post 19 marzec 2016 - 16:53

  • 0

#20 OFFLINE Cisuwa

Cisuwa

    Ostatni poziom wtajemniczenia

  • Reputacja: 182
  • 1574 postów
  • Skąd:Tarnów
  • Telefon:Xperia M4 Aqua
  • Android:Marshmallow (6.0.1)
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 19 marzec 2016 - 17:17

Znajomy z pracy ma ją. Za 3 razem stwierdzili, że sprawna. 2 razy wymieniali płytę wgrywali soft. Problem nigdy nie ustąpił. Ma ubezpieczenie telefonu i po 4 zapłaconych fakturach rozwali go i zobaczymy co będzie. Już nie długo. Jeżeli telefony trafiają się wadliwe, to płyty główne też, albo nas olewają. Niech się go pozbędzie i tyle.


  • 0



Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: muli, tnie, wyłącza, powodu, inne

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.