Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Sony Xperia M4 Aqua nie laduje sie

sony xperia m4 ladowanie

5 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE ppyska

ppyska

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia M4 Aqua
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 27 marzec 2016 - 13:41

sony xperia m4 aqua. cala noc byl podlaczony do ladowarki, ale wogole sie nie naladowal i rano byl wylaczony. odlaczylam i podlaczylam ladowarke ponownie i zapalila sie czerwona dioda, taka jak przy ladowaniu. na ekranie pojawil sie napisa "sony", tak jakby sie telefon mial wlaczyc, dioda zgasla i po chwili ekran tez. no i tka sie dzieje samo w kolko. probowalam kilku ladowarek, przy kazdej to samo. gdy probuje wlaczyc telefon, odrazu po wlaczeniu wyskakuje komunikat "wylaczanie" poniewaz bateria pokazuje 0 procent. podlaczam szybko ladowarke wtedy I telefon nie reaguje na ladowarke. mial ktos kiedys taki problem? co jest nie tak I co moge zrobic? zostawic telefon podlaczony zeby sie tak sam zaczynal wlaczac I wylaczac clay czas? czy zostawic odlaczonego na jakis czas zeby troche odpoczal I potem sprawdzic czy sie laduje? co jeszcze moge zrobic zeby dzialal?


  • 0

#2 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 101
  • 1229 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 27 marzec 2016 - 14:18

Podłącz telefon pod komputer i spróbuj użyć opcji napraw w programie PC Companion (jeśli nie masz go na komputerze możesz pobrać z oficjalnej strony)  :) Jeśli nie pomoże będziemy działać dalej. W ogóle sprawdź czy jak podłączysz komputer do komputera ten go "widzi"(pokazuje pliki itd.).


Użytkownik Groygle edytował ten post 27 marzec 2016 - 14:55

  • 0

#3 OFFLINE ppyska

ppyska

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia M4 Aqua
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 27 marzec 2016 - 15:59

komputer nie wykrywa telefonu, ale przeczytalam na innym forum jak rozebrac telefon I wyciagnac na chwile baterie. tak wiec zrobilam, po czym podlaczylam telefon do ladowania I zaczal sie ladowac, narazie jeszcze go nie wlaczalam bo zalecono mi zebym dopiero wlaczyla jak sie calkiem naladuje, takze zobacze niedlugo czy zadziala I czy computer go wykrywa. dziekuje za odpowiedz


  • 0

#4 OFFLINE rt1

rt1

    Mod emeryt

  • Reputacja: 864
  • 5794 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 27 marzec 2016 - 17:03

Lepiej nawet nie pisz jakie to forum, ale dzięki nim straciłaś gwarancję,  gdyż m4aqua jako tako nie jest telefonem robieralnym a żeby go rozebrać trzeba odkleić plecki telefonu a to już łamie gwarancję. 

Wystraczyło nacisnąć i przytrzymać przycisk OFF znajdujący się pod zaślepką, działanie jest takie samo jak przy wyjęciu baterii


  • 0

#5 OFFLINE Groygle

Groygle

    The Angel

  • Reputacja: 101
  • 1229 postów
  • Telefon:Inny
  • Android:10
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Orange

Napisano 27 marzec 2016 - 19:03

No to na pewno, ale jeśli wszystko będzie w porządku być może nie będzie musiała korzystać z gwarancji. Poza tym może liczyła się z tym, że takie coś wiąże się z utratą gwarancji.


  • 0

#6 OFFLINE juggler

juggler

    Administrator

  • Reputacja: 675
  • 5521 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia XZ Premium Dual
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:47.2.A.2.33
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 27 marzec 2016 - 19:43

Po przeczytaniu pierwszego posta już było wiadomo że to problem z napięciem na baterii. Mozna było spróbować przytrzymać przycisk resetu. Efekt pewnie byłby ten sam. Teraz powinno już być ok, szkoda tylko gwarancji jeżeli była. Potwierdź nam jeszcze tylko aktorko rozwiązanie problemu.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
  • 0



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.