Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Xperia z3 nie włącza się, czuć wibrację, pc wykrywa telefon

xperia włącza czuć wibrację wykrywa telefon

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE kamil1290

kamil1290

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Wieliczka
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 01 sierpień 2017 - 16:58

Witam, mam problem z Xperia Z3, wymieniałem cały moduł wyświetlacza i po złożeniu chciałem go włączyć i niestety się nie udało. Czuć wibrację przy próbie włączenia telefonu, ładuje normalnie. Komputer też go wykrywa. Stwierdziłem, że albo taśma łącząca lcd z płytą jest uszkodzona albo lcd. Wymieniłem te części na nowe, sprawdzone w serwisie i nadal nic. Do tego wrzuciłem drugą płytę główną i to samo. Więc dziwna sprawa, że na 2 płytach głównych te same objawy. Wgrywałem nowego roota, niestety nie pomogło. Macie jakieś rozwiązanie?


  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2085
  • 20783 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 01 sierpień 2017 - 20:40

PC wykrywa telefon jako co? Bo jeśli jako urządzenie MTP i jest ono dostępne w Tym Komputerze, to telefon się włącza, i to bezbłędnie.

 

Tak więc jeśli nic nie widać (przyjrzyj się pod światło, może widać cokolwiek, ale bardzo słabo, jakby podświetlenia nie było), to nie ma bata - winna jest taśma lub ekran. Tym bardziej jak na 2 płytach, łatwiej znaleźć 10 uszkodzonych ekranów niż 2 płyty (oczywiście nie licząc w serwisach, czy śmietnikach).


  • 0

#3 OFFLINE kamil1290

kamil1290

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Wieliczka
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 01 sierpień 2017 - 22:13

Komputerem w flashtoolu normalnie wykrywa urządzenie i bez problemu wgrałem nowego Roma. Jak go podłączam do PC i włączam to po chwili PC wykrywa normalnie Xperia Z3. Na ekranie zupełnie nic nie widać ani, pod światło również nic. Podświetlenie nie działa dotyk nie działa zupełny brak obrazu. Jeszcze po włączeniu w okolicach płyty głównej słuchać taki szum lekki nie wiem czy to coś ma wspólnego
  • 0

#4 OFFLINE Jagusio

Jagusio

    Androidowy Śmieszek xd

  • Reputacja: 88
  • 1150 postów
  • Skąd:Głogów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:MIUI 9
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 01 sierpień 2017 - 22:24

(straszycie mnie jesli ja tak bd miał ot nwm xd)


  • 0

#5 OFFLINE kamil1290

kamil1290

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Wieliczka
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 02 sierpień 2017 - 06:13

PC wykrywa telefon jako co? Bo jeśli jako urządzenie MTP i jest ono dostępne w Tym Komputerze, to telefon się włącza, i to bezbłędnie.

 

Tak więc jeśli nic nie widać (przyjrzyj się pod światło, może widać cokolwiek, ale bardzo słabo, jakby podświetlenia nie było), to nie ma bata - winna jest taśma lub ekran. Tym bardziej jak na 2 płytach, łatwiej znaleźć 10 uszkodzonych ekranów niż 2 płyty (oczywiście nie licząc w serwisach, czy śmietnikach).

 

Czyli płyta jest sprawa w 100%?


  • 0

#6 OFFLINE Jagusio

Jagusio

    Androidowy Śmieszek xd

  • Reputacja: 88
  • 1150 postów
  • Skąd:Głogów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:MIUI 9
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 02 sierpień 2017 - 09:06

no tak płyta sprawna... jesli można wiedzieć skąd masz ekran ? 


  • 0

#7 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2085
  • 20783 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 02 sierpień 2017 - 10:23

Jeśli taka była, to jest. Nie miałem tych płyt wcześniej w rękach, więc nie powiem, że na 100% tak. Ale jak wspomniałem - łatwiej znaleźć kilka uszkodzonych ekranów niż płyt.

Tym bardziej jeśli płyta jest wykrywana jako urządzenie MTP.
Wina płyty, w takmi wypadku, może być jeśli na ekranie coś widać, ale jeat ciemny (wtedy jedna ze zworek poszła) lub ktoś uszkodził port na taśmę ekranu (źle wkładany, na siłę).

Sent using D6503 - Resurrection Remix/RR N
  • 0

#8 OFFLINE Jagusio

Jagusio

    Androidowy Śmieszek xd

  • Reputacja: 88
  • 1150 postów
  • Skąd:Głogów
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:MIUI 9
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 02 sierpień 2017 - 12:35

Jeśli taka była, to jest. Nie miałem tych płyt wcześniej w rękach, więc nie powiem, że na 100% tak. Ale jak wspomniałem - łatwiej znaleźć kilka uszkodzonych ekranów niż płyt.

Tym bardziej jeśli płyta jest wykrywana jako urządzenie MTP.
Wina płyty, w takmi wypadku, może być jeśli na ekranie coś widać, ale jeat ciemny (wtedy jedna ze zworek poszła) lub ktoś uszkodził port na taśmę ekranu (źle wkładany, na siłę).

Sent using D6503 - Resurrection Remix/RR N

tak piszesz ze sie boje ze ja coś popsuje :/ xDD


  • 0

#9 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2085
  • 20783 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 02 sierpień 2017 - 12:53

No u mnie w Z2 poprzedni właściciel podłączył ekran nie odłączając baterii, co właśnie jest najprostszym sposobem na uszkodzenie zworki od podświetlenia.


  • 0

#10 OFFLINE kamil1290

kamil1290

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Wieliczka
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 02 sierpień 2017 - 17:09

Sprawdziłem te płyty główne na jeszcze innej xperi z3(sprawnej w 100%) no i dalej nie ma obrazu, komputer normalnie wykrywa ale obrazu brak.
Pod światło też niestety nic nie widać. Czyli wina leży ewidentnie po stronie płyty głównej bo jak z tej sprawnej w 100% włączam to wszystko jest.
Dorzucam zdjęcie tych 2 sztuk płyt, może coś Wam sie rzuci w oczy. 

Załączone pliki


  • 0

#11 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2085
  • 20783 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 02 sierpień 2017 - 18:31

To jednak masz na prawdę Pecha :P

 

Co do płyt, to uszkodzone są albo porty, albo coś pod tymi blaszkami.


  • 0

#12 OFFLINE kamil1290

kamil1290

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Wieliczka
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 02 sierpień 2017 - 20:05

Zna się ktoś na tym bardziej tak abym mógł podesłać płyty bo naprawy?? Oczywiście zapłacę
  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: xperia, włącza, czuć, wibrację, wykrywa, telefon

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.