Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

XPERIA XA grzeje się i gubi zasięg.

xperia grzeje gubi zasięg

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE leesid

leesid

    Coś tam skrobnął

  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Skąd:T-mobile
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nougat (7.0)
  • Operator:T-Mobile

Napisano 10 lipiec 2018 - 12:54

Witajcie jako ze nie znalazlem podobnego tematu napisze nowy. Mam problem z ową xperia xa od miesiąca traci zasieg (zero kresek zasiegu) po restarcie telefonu jest zasieg, dzieje sie tak po używaniu internetu. Tylnia górna obudowa (przy aparacie) grzeje sie sprawdzalem temp programami z google play i byly 40c - 48c. Miał ktoś podobnie. Format telefonu nie pomaga.....
  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1965
  • 19782 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix (5.8.5)
  • Kernel:Marrow Kernel (0.6 beta)
  • Operator:Virgin Mobile

Napisano 10 lipiec 2018 - 19:02

Lekko poniżej aparatu? Tam jest procesor, a więc ma prawo się grać podczas korzystania, zwłaszcza, że to MTK. Błąd, procek jest bardziej na środku.

 

A z tym zasięgiem to jak dokładnie wygląda ikona - trójkąt jest pusty (jakby nie było karty), czy po porostu ikony są wyszarzone?


  • 0

#3 OFFLINE leesid

leesid

    Coś tam skrobnął

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Skąd:T-mobile
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nougat (7.0)
  • Operator:T-Mobile

Napisano 11 lipiec 2018 - 10:08

Trójkąt pusty jakby karty nie bylo.
  • 0

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1965
  • 19782 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix (5.8.5)
  • Kernel:Marrow Kernel (0.6 beta)
  • Operator:Virgin Mobile

Napisano 11 lipiec 2018 - 11:19

Grzanie się nie wygląda na problem powiązany z brakiem zasięgu. Wydaje mi się, że problem może leżeć w slocie SIM, który np. jest za luźny. A niestety Android jak raz straci kontakt z kartą to do restartu jej nie odzyska, nawet jeśli ta wróci na swoje miejsce.

 

(choć chyba Android P na to pozwala)

 

Próbowałeś może włączyć i wyłączyć tryb samolotowy, gdy stracisz zasięg? To powinno naśladować restart, ale dla samego slotu/modemu.

 

Jednak to tylko "fix" tymczasowy i wydaje mi się, że jedynie fizyczna naprawa może pomóc.


  • 0

#5 OFFLINE leesid

leesid

    Coś tam skrobnął

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Skąd:T-mobile
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nougat (7.0)
  • Operator:T-Mobile

Napisano 11 lipiec 2018 - 11:40

Też o tym myślałem, tylko dlaczego tak sie dzieję gdy uzywam intensywnie telefonu.
  • 0

#6 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1965
  • 19782 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix (5.8.5)
  • Kernel:Marrow Kernel (0.6 beta)
  • Operator:Virgin Mobile

Napisano 11 lipiec 2018 - 16:03

Ciężko powiedzieć. Gdyby nie niskie temperatury powiedziałbym, że blaszka slotu SIM wygina się z jej powodu. A przez to karta lekko odsuwa od styków i bum, nie ma zasięgu. No ale ~50 stopni to dla metalu chłodek...


  • 0

#7 OFFLINE leesid

leesid

    Coś tam skrobnął

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Skąd:T-mobile
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nougat (7.0)
  • Operator:T-Mobile

Napisano 12 lipiec 2018 - 10:14

Kurcze i co tu zrobić, szkoda na śmietnik wyrzucać.
  • 0

#8 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 1965
  • 19782 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z2
  • Android:Nougat (7.1.2)
  • Rom:Resurrection Remix (5.8.5)
  • Kernel:Marrow Kernel (0.6 beta)
  • Operator:Virgin Mobile

Napisano 12 lipiec 2018 - 14:46

Wymień slot. Albo włóż kartę z czymś co ją będzie dociskać o strony, na której nie ma styków. O ile powodem jest to co wymyśliłem to taka prowizorka może pomóc.


  • 0

#9 OFFLINE leesid

leesid

    Coś tam skrobnął

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 12 postów
  • Skąd:T-mobile
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nougat (7.0)
  • Operator:T-Mobile

Napisano 09 sierpień 2018 - 20:59

Wlozylem karte z podkladka ale nic to nie dało,moze wina karty? Wymienie w tmobile i zobaczymy co będzie.
  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: xperia, grzeje, gubi, zasięg

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.