Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problem z ładowaniem nowej baterii

Z3C bateria ładowanie

3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Eldriad

Eldriad

    Nowicjusz

  • Reputacja: 1
  • 2 postów
  • Skąd:Wodzisław Śląski
  • Telefon:Xperia Z3 Compact
  • Android:Lollipop (5.1)
  • Rom:stock
  • Operator:Play

Napisano 12 sierpień 2018 - 00:24

Witam, mam problem, a mianowicie chodzi o to, ze dałem telefon do naprawy, chodziło o uszkodzony ekran(do prywatnego serwisu) podczas tego okazało się, że bateria jest do wymiany(telefon leżał w pudełku niecałe 2 lata i się po prostu nie uruchamiał). Wszystko by było dobrze, gdyby nie to, że po otrzymaniu go z serwisu zauważyłem, że w telefonie cały czas pisało mi, że bateria ma 50%(nie powiększała się ta wartość, ani nie zmniejszała). W końcu telefon nagle mi się rozładował(cały czas pisało 50%) i teraz od kilku godzin jest podłączony i jedyne co widzę to migający obrazek podłączonej ładowarki do rozładowanej komórki(taka bateryjka z czerwoną kreską na dole), razem z nim miga co jakiś czas czerwona dioda, ale komórka nie reaguje już od 6 godzin. Co zrobić? Aktualną komórkę odsyłam w Poniedziałek do serwisu i potrzebuję zastępczej... Jak na razie to zostawię tą w ładowaniu do rana i zobaczymy. Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie.

 

PS. Znajomi mówili mi, że te 50% zamiast 100% to jest kwestia nauczenia się nowej baterii czy to prawda?

 

PS. Po dokładniejszym przeczytaniu forum znalazłem odpowiedź na mój problem(tak myślę), lecz niestety nigdzie nie potrafię znaleźć opcji usuń post...


Użytkownik Eldriad edytował ten post 12 sierpień 2018 - 00:41

  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2103
  • 21161 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:stock PPWS29.131-27-1-11
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 12 sierpień 2018 - 19:26

Nie ma chyba takowej opcji. Mogę zamknąć temat, ale fajnie jakbyś podrzucił link do tego, w którym znalazłeś odpowiedź.

Ułatwić to może innym znalezienie tego tematu z podobnym problemem.


  • 0

#3 OFFLINE Eldriad

Eldriad

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1
  • 2 postów
  • Skąd:Wodzisław Śląski
  • Telefon:Xperia Z3 Compact
  • Android:Lollipop (5.1)
  • Rom:stock
  • Operator:Play

Napisano 16 sierpień 2018 - 13:06

Jest to temat z naszego forum, a dokładnie: 

https://www.xperiasi...e-wyswietlacza/

 

Lecz w 100% będę pewny po tym jak telefon wróci z serwisu.


  • 1

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2103
  • 21161 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:stock PPWS29.131-27-1-11
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 16 sierpień 2018 - 21:15

Dzięki. To na razie nie zamykam.


  • 0



Dodaj odpowiedź



  



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.