Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Bateria spada do 0% po odpaleniu...

bateria spada odpaleniu

Najlepsza odpowiedź ithedarkwolf, 12 październik 2018 - 11:15

Wymienisz baterie to zobaczysz. Czy jest to konieczne do wymiany? Nie jest ale wtedy będzie tak jak jest (pod warunkiem, że to nie bateria).

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

tutaj jest cieple3Nj0WkM.png



Dodano: 12 październik 2018 - 12:15

na szczescie to byla tylko bateria :) Dzięki za uczestnieczenie w konwersacji, pozdrawiam ciepło! :)

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 18:40

Witam, mam taki problem, iż gdy odpaliłem 3 aplikacje to bateria mi od razu ze 100% spadła do 0% i od tego momentu nie chce się odpalić, telefon mam po kimś i też mu się tak działo tylko że nie mam jak się zapytać go jak to odpalić teraz, przychodzę z pytaniem do was - czy to wina baterii, czy płyty głównej? xperia z1


Użytkownik ithedarkwolf edytował ten post 06 październik 2018 - 18:40

  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 18:42

Bateria. Temat wałkowany.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#3 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 18:42

na pewno bateria? bo nie chce wydac hajs w gruz


  • 0

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2006
  • 20039 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 06 październik 2018 - 19:50

Pewności nigdy nie ma. Jednak w większości przypadków jest to właśnie wina baterii.


  • 0

#5 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 19:53

Pewności nigdy nie ma. Jednak w większości przypadków jest to właśnie wina baterii.

 

Bateria. Temat wałkowany.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

a jest to możliwe, że w jakiś sposób te 3 aplikacje obciążyły tę baterię?


  • 0

#6 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2006
  • 20039 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 06 październik 2018 - 20:06

Aż tak? Nie. Z1 posiada baterię 3 Ah, nawet, gdy jest słaba to 2-2,5 przynajmniej wyciągnie. A tak mocnego zużycia baterii to i 100 apek i wszystkie podzespoły stale aktywne nie spowodują.


  • 0

#7 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 20:53

Aż tak? Nie. Z1 posiada baterię 3 Ah, nawet, gdy jest słaba to 2-2,5 przynajmniej wyciągnie. A tak mocnego zużycia baterii to i 100 apek i wszystkie podzespoły stale aktywne nie spowodują.

no nie wiem, bo on sie odpala raz na jakis czas chyba, musi lezec cala noc i pol dnia na ladowarce wtedy odpali i 3% zlatuje w +/- 3 minuty, a jak się odpali 3/4 aplikacje nie pamietam, to pisze ze android sie wylacza albo restartuje nie pamietam, wylacza sie po czym jest logo sony przez sekunde i sie wylacza jak stary telewizor



Dodano: 06 październik 2018 - 21:14

Aż tak? Nie. Z1 posiada baterię 3 Ah, nawet, gdy jest słaba to 2-2,5 przynajmniej wyciągnie. A tak mocnego zużycia baterii to i 100 apek i wszystkie podzespoły stale aktywne nie spowodują.

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.



Dodano: 06 październik 2018 - 21:20

Z4HtDrt.png



Dodano: 06 październik 2018 - 21:20

coś takiego



Dodano: 06 październik 2018 - 21:53

O!!! i teraz sie odpala pod ladowarka na sekunde i sie wylacza


  • 0

#8 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2006
  • 20039 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 06 październik 2018 - 20:53

3%? Nie dziwne, że włączenie kilku aplikacji powoduje wyłączenie urządzenia. 3% to jest nic.


  • 0

#9 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 06 październik 2018 - 23:58

3%? Nie dziwne, że włączenie kilku aplikacji powoduje wyłączenie urządzenia. 3% to jest nic.

3% spada w 3 minuty, czytaj uważnie, teraz mi się odpaliła i pokazuje 1%, a przed chwila wylaczala sie i wlaczala sama, to tak dziala, ze jak odpalisz kilka aplikacji przy bylejakim stanie baterii na tym telefonie to on od razu sie wylacza i pokazuje 0% i go bardzo ciezko odpalic



Dodano: 06 październik 2018 - 23:53

A i jeszcze dodaje, teraz zauwazylem, ze ladowalem go 5 minut, pisalo 1% i nagle 42



Dodano: 07 październik 2018 - 00:57
I teraz odpalilem ultra albo stamina mode nie pamietam i nagle znowu 0%

Dodano: 07 październik 2018 - 00:58
Co by zezarlo od razu 42%? Jest to mozliwe ze bateria uszkodzona zeruje sie pod obciazeniem? Albo to podzespol jakis?
  • 0

#10 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 06:59

Skoki baterii to właśnie wina baterii. Podladuj na wyłączonym telefonie, bo może być tak, że bateria jest na wyczerpaniu i co chwile takie skoki.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#11 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 07:23

Skoki baterii to właśnie wina baterii. Podladuj na wyłączonym telefonie, bo może być tak, że bateria jest na wyczerpaniu i co chwile takie skoki.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

Nie naduje sie tak chyba bo juz tak raz go lsdowalem i sie nie naladowal nie reaguje na aldowarke dopiero jak sie kliknie przez sec vol plus i power



Dodano: 07 październik 2018 - 08:16

Teraz sie odpala i to pokazuje 

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

(zdjecie) 



Dodano: 07 październik 2018 - 08:18

Na wylaczonym nie da sie chyba bo sie potem odpala ten taki proocent



Dodano: 07 październik 2018 - 08:23

A i P. S. To nie skoki tylko pod obciazeniem (odpalennie stamina mode,  ponad 3 aplikacje,  itp) traci cala baterie teraz sam nie wiem czy to ona czy jakis uklad 


  • 0

#12 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 08:03

No ale normalne, że pod ładowarka na wyłączonym telefonie odpala się procent.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#13 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 09:34

No ale normalne, że pod ładowarka na wyłączonym telefonie odpala się procent.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka

mialem ten telefon podlaczony pod xboxem, na koniec pokazal mi ze za slaby prad jest przekazywany, spadaly procenty pod ladowarka, max sie naladowal do 9% potem spadalo i pokazalo ten komunikat wyzej, teraz sie przenioslem do komputera i podłączyłem, na początku dioda migała co 5 sekund i się na ułamek sekundy zielona pojawiała, a teraz tylko miga 


  • 0

#14 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 12:10

Ale nie ładuj z mocą 0.5A, bo to bezsens. Podłącz pod ładowarkę minimum 1.5A.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#15 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 14:16

nie ma to roznicy, odpalilem go teraz i pod ladowaniem se zainstalowalem instagrama a bateria caly czas spada nawet pod tym ladowaniem



Dodano: 07 październik 2018 - 14:45

Ale nie ładuj z mocą 0.5A, bo to bezsens. Podłącz pod ładowarkę minimum 1.5A.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka



Dodano: 07 październik 2018 - 14:46

to zamawiać tą nową baterię? bo mam zamówienie na xxxgro tylko w poniedziałek chciałem opłacić, czy raczej to płyta główna?



Dodano: 07 październik 2018 - 14:50

Kurde, nie wiem co teraz zrobic... Wyłączyłem wszystkie aplikacje i nagle procenty rosną a przy włączonych spada...



Dodano: 07 październik 2018 - 15:16

teraz go obciazylem, 4 apki otworzylem, bylo 96%, nagle sie wylaczyl, bo niby 0%, na ladowarce 42%, ale pewnie by nie odpalil


Użytkownik ithedarkwolf edytował ten post 07 październik 2018 - 13:49

  • 0

#16 OFFLINE PMokry

PMokry

    Zapalony Xperianin

  • Reputacja: 14
  • 103 postów
  • Skąd:Wrocław
  • Telefon:Inny
  • Android:Nougat (7.0)
  • Rom:Stock
  • Kernel:Stock
  • Operator:Mobile Vikings

Napisano 07 październik 2018 - 14:22

Bateria jest najtańszym elementem, który może powodować takie zachowania. Musisz zaryzykować, najwyżej stracisz te 40zł w trupa.


  • 0

#17 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 15:25

A jeśli to nie bateria to co może być powodem?
  • 0

#18 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 19:56

płyta główna


  • 0

#19 OFFLINE ithedarkwolf

ithedarkwolf

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 28 postów
  • Skąd:Piła
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Nie podano
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 20:46

no bo raczej bateria sie nie moze przeciazyc po 3 apkach cnie? albo po wlaczeniu ultra stamina, tylko nie plyta glowna ... ;(



Dodano: 07 październik 2018 - 21:36

a jak mam 70% i sie wylaczy i pokazuje 42% to bardziej bateria nie? prosze ;v



Dodano: 07 październik 2018 - 21:45

zrobilem 2 screeny z jakichs apek: iSrP09y.pngMYaOkcW.png



Dodano: 07 październik 2018 - 21:46

płyta główna


  • 0

#20 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1176
  • 9984 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:Open Beta 5
  • Kernel:ElementalX-OP6 3.01
  • Operator:Play

Napisano 07 październik 2018 - 20:48

Może się obciążyć. Znaczy podzespoły chcą zużyć baterię a tam rym cim cim za duży prąd chce iść a bateria uszkodzona i pstryk. Koniec, wyłączy się telefon. Wymień baterię i zobacz. Jak powiemy Ci, zw to płyta a okaże się, że nie płyta a bateria to będziesz bardziej zdenerwowany, bo stracisz więcej pieniędzy.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: bateria, spada, odpaleniu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.