Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Android 6.0.1 a 7N ładowanie

android ładowanie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 10 październik 2018 - 19:07

Mam pytanie, czy jest to normalne,że na androidzie 6.0.1 ladujac telefon ładuje On się max godzinę ( z tego co wiem to bardzo szybko) i bateria spada niemiłosiernie szybko ( 1% na 2min) a na 7N telefon ładuje się 2 h i trzeba 1% na 3-4 min
Jest jakaś rada na to?
Czy mam wrzucić android 4.4.4 i potem upgrade do 6.0.1?
A gdy wchodzę w aplickaje Sprawdzająca faktyczne naśladowanie to na 6.0.1 pokazuje 60% i po osiągnięciu w systemie 100% już nie Rośnie

Użytkownik Dzicz30003 edytował ten post 10 październik 2018 - 19:17

  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2006
  • 20039 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 10 październik 2018 - 20:37

Różnica między 6.0, a 7.1 może być taka, że ten drugi jest jednak bardziej energooszczędną wersją systemu Android. I domyślam się, że pisząc o 6.0 masz na myśli oficjalny system, a 7 - nieoficjalny? Oficjalny jest jednak bardziej "zaśmiecony".

Stąd nie dziwne, że bateria w tym drugim starczy na dłużej. 4.4.4 to też nie jest zły wybór, ale na pewno lepszy od 7.x nie będzie.

 

A gdy wchodzę w aplickaje Sprawdzająca faktyczne naśladowanie to na 6.0.1 pokazuje 60%
Prawdopodobnie bateria już nie jest aż tak dobra, jak być powinna. System otrzymuje informację, że jest 100%, bo taką prawdopodobnie wskazuje mu kontroler, ale w rzeczywistości bateria już rzeczywistych 100% nie osiąga (acz 100% obecnej pojemności już tak).

 

Ogólnie nie wygląda to dziwnie, jak na telefon, który może mieć nawet 4 lata.

Chyba, że ostatnio wymieniana była bateria. W takim wypadku jest to jednak już mocno zużyta, a nie "nowa"...


  • 0

#3 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 10 październik 2018 - 21:03

Ja zawsze w 6.0 usuwam te aplikacje smieciowe Bateria była wymieniana jakieś 3 miesiące temu
I mam dalej ten sam błąd z tym Możliwe że to jakiś podzespoł jest uszkodzony?
Pamiętam kiedyś jak miałem 6.0 to chciałem na siłę rozładować telefon wtedy działo normalnie normalnie się lądował a po tym właśnie trochę szybciej I nie wiem czy to może być tego wina
A w androidzie 7N pokazuje 100% naładowania

Użytkownik Dzicz30003 edytował ten post 12 październik 2018 - 14:03

  • 0

#4 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 15 październik 2018 - 15:19

Tak to wygląda
I co mam zrobić?

Załączone pliki


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: android, ładowanie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.