Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problemy Pomoz ktoś

problemy pomoz ktoś

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 15 październik 2018 - 21:36

Mam taki problem że, na androidzie 6.0.1 telefon bardzo szybko się ładuje (15%-5 min) , i też bateria schodzi bardzo szybko (1%-2 min)
A na androidzie 7N bateria schodzi (1%-4 min)
I mam zrobić w takiej sytuacji? Zależy mi żeby zostać na 6.0.1
Czy możliwe że jakiś podzespoł się popsuł?
Bo pamiętam że kiedyś jakieś 6 Msc temu rozladowalem telefon do 0 i się zaczęły takie problemy
Co mam zrobić?

Załączone pliki


Użytkownik Dzicz30003 edytował ten post 15 październik 2018 - 21:36

  • 0

#2 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20208 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 15 październik 2018 - 21:48

Dziwne by było, aby problem był sprzętowy, a zmiana softu pomagała. Sprawdź może na jeszcze innej wersji (np. 5.1).

 

Wydaje mi się, że bateria jest już słabsza, ale i Android 6.0 jest bardziej bateriożerny, stąd spadek jest wyższy.

 

Może Root i usunięcie zbędnych apek pomoże? Choć pisałeś, że robiłeś,a  rozumiem, ze nie bardzo pomogło.


  • 0

#3 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 15 październik 2018 - 22:06

A 5.1 Nie jest bardziej niż 6.0.1?
No nie za bardzo pomagało usuwanie

Dodano: 15 październik 2018 - 23:06
Teraz jak odlaczylem baterie o 22:30 miałem 66% jest 23:06 i mam 40

Użytkownik Dzicz30003 edytował ten post 15 październik 2018 - 21:53

  • 0

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20208 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 17 październik 2018 - 21:36

Może warto już wymienić baterię? Jeśli ona jest słaba to żadne zmiany wersji, customy, czy usuwanie apek zbyt wiele nie da.


  • 0

#5 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 18 październik 2018 - 07:51

Bateria była wymieniana i był ten sam problem, więc chyba jest małe prawdopodobieństwo że to wina baterii.
  • 0

#6 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20208 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 18 październik 2018 - 20:29

No to najpewniej urządzenie już swoje przeżyło. Jeśli nie bateria to zostaje płyta, a to już mało opłacalna naprawa...


  • 0

#7 OFFLINE Dzicz30003

Dzicz30003

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 25 postów
  • Telefon:Xperia Z3
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 20 październik 2018 - 00:13

Ehh, no cóż no to tak już musi być
Mam nadzieję że nie będzie coraz gorzej z tym
  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: problemy, pomoz, ktoś

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.