Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Z3 tablet brak wifi i blu + companion I boot loader

tablet brak wifi companion boot loader

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE rad.ek1

rad.ek1

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia Z3 Tablet Compact LTE
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 30 październik 2018 - 20:13

Witam, nie ma działu z tabletami więc spróbuję tu :). Kupiłem używany tablet Z3 LTE i po auto aktualizacji nie działa WIFI i bluetooth (lte działa). Chciałem naprawić system poprzez companion ale opcja "naprawa oprogramowania" wywala błąd że nie zrobi nic bo jest odblokowany boot loader. Chciałbym przywrócić tablet do oryginału - bo to chyba problem z nieoryginalnymi sterownikami - ale nie za bardzo wiem jak to zrobić.

Czy w ogóle jest możliwość zablokowania tego boot loadera tak by companion wgrał oryginalny soft?


ch3mn3y (31 październik 2018 - 17:30):
Jest dział, ale bardziej ogólny. Niestety tablety Sony to w Polsce rzadkość, a nowe nie powstają...

  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1203
  • 10151 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android Q Public Beta 2
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 30 październik 2018 - 21:11

Raczej nie, bo nie posiadasz kluczy. Chyba, że bez kluczy też wie da. Jednakże lepiej wgrać soft flashtoolem zaznaczając wszystkie wipe.
Dział od tabletów jest na forum.

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#3 OFFLINE rad.ek1

rad.ek1

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia Z3 Tablet Compact LTE
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 31 październik 2018 - 10:30

Dziś po nocy (nic nie robiłem) xperia się zbrickowała, nie chce się w ogóle włączyć :(. Po podłączeniu zasilania świeci tylko czerwona dioda - nie reaguje na przyciski. Ech... 


  • 0

#4 OFFLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2074
  • 20605 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 31 październik 2018 - 17:31

Brzmi, jak bardzo padnięta bateria. Potrzymaj ją dłużej (np. całą noc o ile się nie boisz, że wybuchnie :P ;) ) pod ładowarką. Może ruszy.


  • 0







Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.