Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Xposed xperia XZ

xposed

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Falcon187

Falcon187

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:LBN
  • Telefon:Xperia XZ
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 04 grudzień 2018 - 15:19

Cześć

 

Jest jakiś sposób żeby zainstalować na tej xperii Xposed Framework? jestem na najnowszym andropidzie Oreo i niestety po sflashowaniu plików z wątku na XDA mam bootlopa.


  • 0

#2 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20188 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 04 grudzień 2018 - 16:37

MAGISK a następnie moduł Xposed.


  • 0

#3 OFFLINE Falcon187

Falcon187

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:LBN
  • Telefon:Xperia XZ
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 04 grudzień 2018 - 16:49

MAGISK a następnie moduł Xposed.

moduł xposed framework czy SDK 26? 

edit: po zainstalowaniu rozszerzenia magisk Xposed Installer mam taki komunikat w aplikacji. Da się coś z tym zrobić?

Załączone pliki


Użytkownik Falcon187 edytował ten post 04 grudzień 2018 - 16:56

  • 0

#4 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20188 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:01

Restartowałeś telefon po wgraniu modułu MAGISK?


  • 0

#5 OFFLINE Falcon187

Falcon187

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:LBN
  • Telefon:Xperia XZ
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:03

Restartowałeś telefon po wgraniu modułu MAGISK?

tak, zainstalowałem moduł magisk i telefon zrestartowałem, odrazu po wejściu w xposed installer mam taki komunikat.


  • 0

#6 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20188 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:14

Znam 3 opcje, które mogą pomóc:

  1. W MAGISK powbierz Xposed uniwersalny (ten bez podanego SDK) - on nadpisze ten posiadany. Po tym oczywiście reboot.
  2. Przejdź jakimś Menedżerem Plików do /data/data/de.robv.android.xposed.installer/conf/ i sprawdź, czy nie masz pliku o nazwie disable.
  3. Albo wyłącz Xposed tym suwakiem z menu, którego zrzut podrzuciłeś, zrestartuj telefon, włącz i zrestartuj jeszcze raz.

  • 0

#7 OFFLINE Falcon187

Falcon187

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:LBN
  • Telefon:Xperia XZ
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 04 grudzień 2018 - 17:58

spróbuję to zrobić, teraz stawiam system od nowa bo po wgraniu tego SDK 26 telefon złapał bootlopa takiego, że nawet unisntaller nie pomaga. Za jakiś czas dam znać czy się udalo

 

Pozdro!



Dodano: 04 grudzień 2018 - 17:58

Niestety, po zablokowaniu, restarcie, odblokowaniu telefon się nie chce zabootować.


Użytkownik ch3mn3y edytował ten post 04 grudzień 2018 - 17:22

  • 0

#8 ONLINE ch3mn3y

ch3mn3y

    (o_O) Jaola Tymon (O_o)

  • Reputacja: 2032
  • 20188 postów
  • Skąd:Województwa Nadmorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:CarbonRom (cr-7.0)
  • Kernel:RZKernel (3.0)
  • Operator:Rebtel

Napisano 04 grudzień 2018 - 20:17

Po reflashu też nie? Bo jeśli przed to jakaś modyfikacja mogłaby być temu winna. Jednak po reflashu (z zaznaczonym Wipe) problemu być nie powinno...


  • 0

#9 OFFLINE Falcon187

Falcon187

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:LBN
  • Telefon:Xperia XZ
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 05 grudzień 2018 - 18:25

mam light patcha v 7.3, może to przez to :P


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: xposed

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.