Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

problemz ładowaniem

problemz ładowaniem

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE mintka

mintka

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 3 postów
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 12 grudzień 2018 - 14:22

Witam,posiadam sony xperia xa telefon zaczyna ładować trwa to ok 20 sekund po czym ekran wygasza się i ładowanie ustaje. Myślałem, że to bateria zamówiłem nową i po wymianie dalej to samo. Jest już po gwarancji model 3111. Próbowałem ładować różnymi sposobami przez usb z komputera diodaa świeci na czerwono lecz nie ładuje. Jak podłączę do powerbanka to ładuje i po chwili przestaje zaczyna znowu jak wcisnę przycisk ładowania w powerbanku. Zastanawiam się nad wymianą gniazda zasilania proszę o radę.


  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1200
  • 10131 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android Q Public Beta
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 12 grudzień 2018 - 14:25

Kabel? Może z innym kablem? Może pod jakimś kątem?

Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#3 OFFLINE mintka

mintka

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 3 postów
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 12 grudzień 2018 - 19:09

Próbowałem różnymi kablami i nic kable ładują inne telefony.



Dodano: 12 grudzień 2018 - 19:09

Załączony plik  Przechwytywanie.PNG   25,68 KB   2 Ilość pobrańMierzyłem miernikiem przy podłączonym przy podłączonym powerbanku wyjście na płytce od ładowania to czarne za usb było 5v. Natomiast po podłączeniu taśmy na jej drugim końcu tylko 1,5v. Nie znam się na tym za bardzo może ktoś podpowie gdzie sprawdzić napięcia i jakie powinny być aby zdiagnozować popsuty element czy gniazdo czy taśma lub płyta. Proszę o jakieś sugestię. 


Użytkownik mintka edytował ten post 12 grudzień 2018 - 19:14

  • 0

#4 OFFLINE mintka

mintka

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 3 postów
  • Telefon:Xperia XA
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 17 grudzień 2018 - 20:32

Wymieniłem całą płytkę zasilania i jest ok temat do zamknięcia.
  • 0







Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.