Próba wgrania europejskiego softu zgodnie z poradnikiem zatrzymana (dołączam zrzut ekranu). Odblokowanie bootloadera (nie wiem czy to przyczyna) - też czytam, ale chyba to już wyższa szkoła jazdy ??? Pomożecie

Napisano 21 styczeń 2019 - 23:12
Niestety zrzut ekranu jest strasznie mały i nic nie da się rozczytać...
Bootloader nie wpływa na działanie Flashtoola. Jedyne czego nie powinno się wgrywać z innego wariantu to plików modemu (na A pod Exclude są, teraz nie pamiętam ich nazw) oraz pliku partition.sin (choć to głównie w Z2/Z3, gdzie modele japońskie.miały więcej miejsca na dane).
Napisano 22 styczeń 2019 - 20:18
Faktycznie, zrzut ekranu do niczego.
Po południu umieszczę w lepszej rozdzielczości.
Już teraz dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Dodano: 22 styczeń 2019 - 20:16
Faktycznie, zrzut ekranu do niczego.
Po południu umieszczę w lepszej rozdzielczości.
Już teraz dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Dodano: 22 styczeń 2019 - 20:18
Nowy zrzut ekranu, dzisiejsza próba ten sam komunikat.
Dziękuję.
flasher z5.jpg 104,3 KB
3 Ilość pobrań
Napisano 23 styczeń 2019 - 19:08
Ok. Teraz już wiem. Trzeba spreparować soft dla modelu międzynarodowego tak, aby był on wg Flashtoola softem dla SOV32. Nie jest to trudne, ale soft musi być utworzony od zera.
Robi się to pobierając soft dla E6653 (SOV32 to Single SIM, nie mylę się?) w samodzielnym XperiFirm i potem utworzyć soft poprzez Flashtoola, ale wybierając, że jest to soft dla SOV32. Wtedy nie będzie tego,ostatniego błędu.
Napisano 27 styczeń 2019 - 20:36
Wersja flashtoola? 0.9.18.6 albo 0.9.19.10 będzie odpowiednia.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka
W starszych wersjach również nie dokończyłem instalacji. Post ch3mn3y rzuca nowe światło na moje problemy. Będę czytał dalej.
Dzięki
Użytkownik haary edytował ten post 27 styczeń 2019 - 20:45
Napisano 29 styczeń 2019 - 17:43
Wydaje mi się, że przygotowałem prawidłowo soft SOV32 zawierający jednak wersję europejską, jednak od jakiegoś czasu wyrzuca błąd
Device connected in flash mode but driver is too old
pomimo odinstalowania sterowników i samego programu, ponowna instalacja wszystkiego - system potwierdza, że sterowniki zainstalowano pomyślnie, a flashtool ciągle to samo.
Spróbuję na drugim laptopie, ale komunikat jest irytujący.
Napisano 29 styczeń 2019 - 18:00
Device connected in flash mode but driver is too old
Ten Twój wcześniejszy zrzut ekranu sugerował coś innego. Spróbuj może jeszcze wejść w menedzer urzadzen (np. wpisując devmgmt.msc po kliknięciu w start) i wtedy podłączyć telefon w trybie flashmode. Powinno pojawić się urządzenie typu usb. Szukaj czegoś takiego jak na obrazku poniżej. Trzeba by to usunąć. Najwyraźniej Twój system widzi i instaluje domyślnie jakieś stare sterowniki, nie jesteś sam z tym problemem. Albo Flashtool coś namieszał.
Po usunięciu spróbuj zainstalować sterowniki raz jeszcze. Opcjonalnie niektórym pomogło zainstalowanie programu Emma - to takie oficjalne narzędzie od Sony, też zawiera sterowniki.
https_%2F%2Fi.imgur.com%2FBiKUgvw.jpg 78,73 KB
1 Ilość pobrań
Emma

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: aktualizacja, sov32
TELEFONY XPERIA - ROCZNIK 2015 →
XPERIA Z5/Z5 Compact/Z5 Premium →
Z5 Pomoc techniczna →
Sony xperia z5 sov32Napisany przez marcin103, 20 mar 2019 ![]() |
|
![]() |
||
![]() |
![]() Nieskończona aktualizacja z googleplayNapisany przez Yakei, 11 mar 2019 ![]() |
|
![]() |
|
TELEFONY XPERIA - ROCZNIK 2015 →
XPERIA Z5/Z5 Compact/Z5 Premium →
Z5 Pomoc techniczna →
WGRYWANIE SOFTU Z5 z SOV32Napisany przez marcin103, 16 lut 2019 ![]() |
|
![]() |
||
TELEFONY XPERIA - ROCZNIK 2016 →
XPERIA XZ →