Wyłączenie aktualizacji Windows 10 Home
Napisano 11 marzec 2019 - 17:45
Szukam jakieś sprawdzonej metody jak wyłączyć aktualizacje Win10 w Notebooku.
Na początku dodam, że próbowałem już paru metod(wyłączanie w Usługach itp) i nic.
Do tego teraz w Usługach mam opcję: Ręcznie i jest na szaro i nie mogę tego zmienić.
Dlaczego chcę wyłączyć aktualizacje?
Ten notebook ma 32GB wbudowanej pamięci z czego dla użytkownika mam ok.10GB jak nie mam prawie nic zainstalowanego.
Aktualizacje nie mają nawet gdzie się pobrać i w połowie pobierania krzyczą o brak miejsca.
Do tego jak im się uda pobrać wywalają, że nie ma miejsca na ich zainstalowanie itd.
Na sam koniec próbowałem przywrócić komp do stanu początkowego i też niestety się nie da bo wywala błąd.
Ah i kolejnym powodem dla którego chcę wyłączyć aktualizacje jest internet z limitami danych(tak przestawiłem na połączenia taryfowe, ale Windows Update i tak działa sobie w tle i zawiesza cały komp.
To tak po krótce.
Wysłane z Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
Napisano 11 marzec 2019 - 19:25
Cześć
Szukam jakieś sprawdzonej metody jak wyłączyć aktualizacje Win10 w Notebooku.
Na początku dodam, że próbowałem już paru metod(wyłączanie w Usługach itp) i nic.
Do tego teraz w Usługach mam opcję: Ręcznie i jest na szaro i nie mogę tego zmienić.
Dlaczego chcę wyłączyć aktualizacje?
Ten notebook ma 32GB wbudowanej pamięci z czego dla użytkownika mam ok.10GB jak nie mam prawie nic zainstalowanego.
Aktualizacje nie mają nawet gdzie się pobrać i w połowie pobierania krzyczą o brak miejsca.
Do tego jak im się uda pobrać wywalają, że nie ma miejsca na ich zainstalowanie itd.
Na sam koniec próbowałem przywrócić komp do stanu początkowego i też niestety się nie da bo wywala błąd.
Ah i kolejnym powodem dla którego chcę wyłączyć aktualizacje jest internet z limitami danych(tak przestawiłem na połączenia taryfowe, ale Windows Update i tak działa sobie w tle i zawiesza cały komp.
To tak po krótce.
gpedit.msc / Rejestr / charmonogram zdarzeń / powershell / shut up 10 / Skrypty
od siebie moge dodać że mam skrypt który jest dodany do autostartu i sam automatycznie wyłącza usługe aktualizacji oraz usuwa pozostałości po C:/Windows/SoftwareDistribution/
no i reszta wyżej
Napisano 11 marzec 2019 - 19:30
"gpedit.msc" nie ma w wersji Home.
Rejestr chyba już próbowałem też.
Reszty poszukam w necie chyba, że masz jakieś linki?
gpedit.msc możesz ściągnąć z internetu sam tak robiłem instalujesz jak normalny program
Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wyłączenie, aktualizacji, windows, home
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych