Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Zielono mi, czyli problemy z POLEDem w Xperii 1


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 OFFLINE Portal XperiaSite.pl

Portal XperiaSite.pl

    Ostatni poziom wtajemniczenia

  • Reputacja: 22
  • 1936 postów
  • Telefon:Xperia X8
  • Android:Nie podano
  • Operator:Play

Napisano 09 lipiec 2019 - 14:24

Xperii 1

Oczywiście nie każdy doświadczy wyżej opisanego zjawiska. Nasze informacje pochodzą z sumahoinfo, a to japoński portal, a więc obejmujący japońskie problemy. Aczkolwiek nie tylko i nie tym razem. Tutaj problem objawił się także (i zwłaszcza) w „naszym” modelu, aczkolwiek sprzedanym w Chinach.

Autor informuje, że to urządzenie z pierwszej partii, aczkolwiek nie wiemy skąd ma taką pewność. Nawet te sprzedawane w przedsprzedaży lub pierwszego dnia takimi być nie muszą. Najpewniej ma tutaj rację, ale 100% pewności mieć nie można.

Liczymy na poprawione partie i naprawę na gwarancji!

Przy czym to, że to może być pierwsza partia to żadne wytłumaczenie. Takie coś nie powinno się przytrafiać, zwłaszcza w Xperii 1, a więc flagowcu firmy, która chce się pokazać. I do pokazania wykorzystuje właśnie wyświetlacz, bo poza poprawionym aparatem (a może nawet przed nim) to właśnie on ma być tzw. „selling pointem” Xperii1. I choć jest naprawdę świetny, o czym mamy szansę obecnie się przekonywać, to jednak jak widać nie w każdym przypadku…

Xperii 1

Chciałoby się powiedzieć, że wystarczy aktualizacja oprogramowania, ale nie w tym wypadku. Tu pomoże tylko wymiana wyświetlacza. Liczymy, że Sony weźmie to na klatę i naprawi urządzenia z tym problemem nieodpłatnie (o ile dalej są na gwarancji). Choć tu winić trzeba bardziej LG, to jednak Sony też musi się „oberwać”, bo to ich telefony i to oni wybrali LG jako dostawcę wyświetlaczy. Oni, a nie użytkownicy (choć Ci „wymusili” przejście na OLEDy, a więc mają za swoje ;P ).

A może Wy spotkaliście się z Xperią 1 z przedstawianym problemem?

Źródło: 

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

Powyższy wpis

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

pochodzi z portalu XperiaSite.pl.


Powyższa treść jest automatycznie importowana i może odbiegać swoim układem od oryginału. Kliknij

Treść ukryta. Proszę Zaloguj się lub Zarejestruj by zobaczyć zawartość.

by zobaczyć wpis bezpośrednio na portalu!
  • 0






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.