Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problem z przednim aparatem i głośnikiem rozmów?

M4QUA XPERIA APARAT GŁOŚNIK SONY PROBLEM

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Bullet135

Bullet135

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 8 postów
  • Telefon:Xperia M4 Aqua
  • Android:Lollipop (5.0)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 26 sierpień 2019 - 20:12

Witam wszystkich.

Mam problem tj. w temacie z moją Sony Xperią M4 Aqua.

Kilka tygodni temu zauważyłem że w telefonie nie ma możliwości uruchomienia przedniego aparatu( wcześniej nie było z tym problemu). Piszę o tym dopiero teraz gdyż pojawił się kolejny problem o którym napiszę za chwilę.

Wracając do tematu, po wejściu w firmową aplikację "Aparat" nie mam tej ikonki do zmiany aparatu na przedni. Po prostu jej nie ma. W innych aplikacjach obsługujących aparat również pojawia się ten problem a w "service menu" po wejściu w "Front camera" wyskakuje komunikat " Niestety aplikacja service menu została zatrzymana". 

 

Drugi problem pojawił się wczoraj. 

Nagle przestał działać głośnik ten od rozmów. 

Po prostu nie działa. Muszę włączać głośnomówiący żeby z kimś porozmawiać.

 

Właśnie jestem po wgraniu poprzez flashtoola nowego softa. 

Soft pobrany z tej strony "XperiaSite", zainstalowany poprawnie, niestety nie rozwiązało to problemu.

Nie ma raczej możliwości fizycznego uszkodzenia głośnika czy aparatu, chyba że uszkodził się sam z siebie (telefon nie upał ani nic podobnego".

 

Proszę o pomoc.


  • 0

#2 OFFLINE DominQ

DominQ

    Uzależniony od forum

  • Reputacja: 64
  • 645 postów
  • Skąd:Kalisz
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:eXistenZ Pie v8.0.0
  • Kernel:4.4.148-+
  • Operator:T-Mobile

Napisano 26 sierpień 2019 - 21:08

W takim razie musiał aparat fizycznie się uszkodzic lub rozłączyć z płytą 


  • 0

#3 OFFLINE Bullet135

Bullet135

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 8 postów
  • Telefon:Xperia M4 Aqua
  • Android:Lollipop (5.0)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Orange

Napisano 30 sierpień 2019 - 22:56

Dziękuję za odpowiedz . Temat do zamknięcia .


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: M4QUA, XPERIA, APARAT, GŁOŚNIK, SONY, PROBLEM

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.