Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

wgrywanie softa na nowo

xz1

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE rafalsul

rafalsul

    Stały Bywalec

  • Reputacja: 0
  • 41 postów
  • Telefon:Xperia XZ1 Dual
  • Android:BananaBread (1.1)
  • Operator:Play

Napisano 03 październik 2019 - 08:55

witam, telefon mi sie zaczął zawieszać a teraz w ogóle nie mogę go włączyć, a więc postanowiłem wgrać nowego softa, ale napotykam pewien problem ''No flash script found. Flash script is mandatory''Beztytulu_qsqpsew.png


  • 0

#2 OFFLINE DominQ

DominQ

    Uzależniony od forum

  • Reputacja: 61
  • 637 postów
  • Skąd:Kalisz
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:eXistenZ Pie v8.0.0
  • Kernel:4.4.148-+
  • Operator:T-Mobile

Napisano 03 październik 2019 - 10:16

  1. skopiuj folder C:\Users\User Name\ .flashTool\devices\G81XX do C:\Users\User Name\ .flashTool\mydevices\
  2. Następnie przejdź do C:\Users\User Name\ .flashTool\mydevices\G81XX
  3. Zmień nazwe 47.1.fsc na 47.2.fsc

i powinno dzialac :)


  • 1

#3 OFFLINE rafalsul

rafalsul

    Stały Bywalec

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 41 postów
  • Telefon:Xperia XZ1 Dual
  • Android:BananaBread (1.1)
  • Operator:Play

Napisano 03 październik 2019 - 11:07

 

  1. skopiuj folder C:\Users\User Name\ .flashTool\devices\G81XX do C:\Users\User Name\ .flashTool\mydevices\
  2. Następnie przejdź do C:\Users\User Name\ .flashTool\mydevices\G81XX
  3. Zmień nazwe 47.1.fsc na 47.2.fsc

i powinno dzialac :)

a dlaczego G81XX skoro xz1 to model G8342


  • 0

#4 OFFLINE DominQ

DominQ

    Uzależniony od forum

  • Reputacja: 61
  • 637 postów
  • Skąd:Kalisz
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:eXistenZ Pie v8.0.0
  • Kernel:4.4.148-+
  • Operator:T-Mobile

Napisano 03 październik 2019 - 11:10

Moja pomyłka ;)


  • 0

#5 OFFLINE rafalsul

rafalsul

    Stały Bywalec

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 41 postów
  • Telefon:Xperia XZ1 Dual
  • Android:BananaBread (1.1)
  • Operator:Play

Napisano 04 październik 2019 - 19:35

no dobra teraz error już nie występuje,ale mam nadal problemy z wgraniem softa, a więc robie to w ten sposób, klikam w pioruna-.flashmode->wybieram ścieżkę gdzie jest soft a następnie w firmwares sony xperia xz1/g8342/customized ce1/47.2A.10.107 następnie sekcja wipe i tu zaznaczam wszystko tak jak w poradniku jest napisane. i na koniec klikam flash,po chwili program prosi o podłączenie telefonu oczywiście z wcisnietym klawiszem vol - kolejny krok program się pyta czy pobrać dodatki jakieś jak dam nie to program nie załącza się jak dam tak program coś tam pobiera jakieś dodatki, i kończy się takim widokiem jak w tym oknie
Beztytulu_qsqhexe.png

jak mam wgrać softa, kiedyś z z2 sobie radziłęm tutaj coś mi nie wychodzi a telefon się nie włacza....

Użytkownik rafalsul edytował ten post 05 październik 2019 - 09:42

  • 0

#6 OFFLINE DominQ

DominQ

    Uzależniony od forum

  • Reputacja: 61
  • 637 postów
  • Skąd:Kalisz
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:eXistenZ Pie v8.0.0
  • Kernel:4.4.148-+
  • Operator:T-Mobile

Napisano 05 październik 2019 - 15:09

Pierwszy raz widze żeby flashtool cokolwiek pobierał jakieś dodatki 


  • 0

#7 OFFLINE rafalsul

rafalsul

    Stały Bywalec

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 41 postów
  • Telefon:Xperia XZ1 Dual
  • Android:BananaBread (1.1)
  • Operator:Play

Napisano 05 październik 2019 - 16:02

a więc robię to w ten sposób jak w tych obrazkach,

pierwszy krok klikam w pioruna.

1png_qsqhaes.png

 

i klikam ok, następnie

 

2png_qsqhaea.png

 

i klikam flash, i tutaj coś zaczyna się dziać,

 

3png_qsqhawp.png

 

po chwili pokazuje mi się okno

 

4png_qsqhawh.png

 

a więc wciskam vol- i podłączam telefon

 

i po chwili ukazuje się

 

5png_qsqhawx.png

 

jak kliknę nie przerwie wszystko, jak kliknę tak pokazuje mi się kolejne okienko

 

6png_qsqhawe.png

 

i znowu jak kliknę nie przerywam proces, jak dam tak zaczyna coś tam działać

 

7png_qsqhaww.png

 

8png_qsqhaws.png

 

i na tym niżej się zatrzymuje

 

9png_qsqhasr.png

 

i nic więcej się nie dzieje można tak telefon zostawić na 24h i cały czas na tym stoi, a więc moje pytanie co robię nie tak czy też może czego mi brakuje?


  • 0







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: xz1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.