Napisano 17 luty 2020 - 17:15
Na wstępie napiszę że przeszukałem forum i nie mogłem znaleźć tematu związanego z moim problemem, jeżeli się mylę to przepraszam za zaśmiecanie. Posiadam od jakiegoś czasu Xperia Ear Duo i zauważyłem że prawa słuchawka rozładowuje się szybciej ( lewa 100% prawa 80%) jest to normalne czy bateria w prawej może szybciej się zuzywac. Czy ktoś kto używa takich też ma tak samo czy to może być jakaś wadliwość żywotności baterii. Z góry dziękuję za odpowiedź
Wysłane z mojego H8416 przy użyciu Tapatalka
Napisano 17 luty 2020 - 19:05
Napisano 17 luty 2020 - 20:40
No tutaj to nie mam pojęcia ale to są słuchawki bezprzewodowe bez kabla czyli TWS, więc możesz wyłączyć jedną a druga się będzie komunikować z telefonem. Generalnie jest opcja połączenia słuchawek jako jedno urządzenie do telefonu albo dwa (oddzielnie słuchawki). Ja z dużo tańszymi Creative Outlier Gold (brałem głównie na czas działania na baterii nawet do 14h słuchania muzyki na jednym łądowaniu) to czasem miałem tak, że jedna grałą głośniej ale, że wtedy najczęściej słuchałem ASMR do snu to budziłem się nie wiedząc o tym a słuchawki różniło jakieś 10% baterii... Stąd mój domysł. Jak grają obie tak samo (sparuje je ze sobą podczas grania już muzyki przez nie) to różnicy w baterii nie widziałęm, aczkolwiek może być tak, że prawa jest tym głównym kanałem komunikacji, bo najczęściej tak było w słuchawkach, że prawa była mocniejsza, bo dawała np większy bas itd... To tylko moje teorie i w dodatku nie są potwierdzone. A spróbuj (jeżeli te słuchawki właśnie da się używać pojedynzo) przetestować np przez 2 godziny lewa a potem 2 godziny prawa. Nie wykluczajmy też jakiejś wady fabrycznej jeśli to co pisałem nie jest prawdą.
Napisano 17 luty 2020 - 21:14
Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: xperia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych