Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problem z ładowaniem

problem ładowaniem

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE Daniell

Daniell

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Nie podano
  • Operator:Plus

Napisano 21 kwiecień 2020 - 20:34

Witam, od tygodnia mam problem z ładowaniem telefonu, na początku musiałem kabel ustawiać pod kątem by ładował, później przestał ładować całkowicie...

Niestety gwarancja skończyła się 12 marca, tak więc wymieniłem na szybko wtyczkę USB w telefonie, lecz problem ten sam, ładuje dopiero gdy na rozebranym telefonie docisnę lekko miejsce gdzie łączy się wtyczka gniazda USB z płytą główną... 

Na szybko wymyśliłem patent z podłożeniem czegoś by dociskało to miejsce, lecz to już mnie denerwuje bo raz działa a raz nie.

Sprawdzałem dwie ładowarki i dwa kable pod kontakt, oraz ładowarkę samochodową i wszędzie ten sam problem.

Co może być nie tak? Ma ktoś jakieś przypuszczenia co bym mógł sprawdzić?

PS. Właśnie zauważyłem, że gdy podłączę telefon do gniazdka i leży nieruchomo, a ruszę w gniazdku ładowarką to pojawia się dioda ładowania, lecz procentów nie przybywa.


Użytkownik Daniell edytował ten post 21 kwiecień 2020 - 20:42

  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1258
  • 10448 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R Developer Preview 4
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 21 kwiecień 2020 - 23:07

Sam wtyk jak to nazwałeś to może być za mało. Moduł ładowania może mieć luzy w połączeniu z płytą główną albo robi się jakieś zwarcie. Tak na mój tok myślenia. Nie styka na płycie głównej i nie działa albo dodatkowo robi zwarcie.
  • 0

#3 OFFLINE Daniell

Daniell

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 2 postów
  • Telefon:Xperia XZ Premium
  • Android:Nie podano
  • Operator:Plus

Napisano 21 kwiecień 2020 - 23:15

Jeśli faktycznie to jest to, to czy lutowanie tego czy coś innego pomoże? Czy tylko i wyłącznie zmiana płyty głównej? (co już raczej nie ma sensu).


  • 0



Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: problem, ładowaniem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.