Witam,
Kiedy chcę sparować moją Xperię Z5 Premium z samochodem VW Passat B6 (wersja po małym lifcie - wnętrze jest z B7) to ten nie chce, bo twierdzi, że urządzenie jest niekompatybilne. Co ciekawe kiedyś parowałem go i działał bez problemu. Czy może to być spowodowane odblokowanym bootloaderem albo brakiem kluczy DRM? Kiedyś się zbytnio pospieszyłem i zapomniałem o zrobieniu kopii zapasowej, a gdy bez kluczy chcę zablokować bootloadera, to aplikacja aparatu się zacina.
Zakładam, że jedynie brak DRM i odblokowany bootloader jest problemem, bo moduł Bluetooth jest w zupełności sprawny, działa ze słuchawkami. Znalazłem tutaj taki sposób na te klucze
Czy to mogłoby zadziałać? Nie będzie żadnych problemów?
Zauważyłem, że nie działa xReality (co jest zrozumiałe) ale jakość zdjęć się chyba nie pogorszyła, bynajmniej tego nie zauważyłem. Jak ktoś wie o co chodzi to może pomóc.
Bootloader jest odblokowany, bo kiedyś próbowałem LineageOS ale teraz jestem na bazowym Androidzie 7.1.1
I oczywiście - samochód ma sprawny Bluetooth - łączy się z Samsungiem Wave, Nokią 3220 jak i Samsungiem Galaxy S5, więc tutaj mamy wachlarz oprogramowań.