Uzywam od tygodnia i jestem bardzo zadowolony szczegolnie ze skorzystalem z promocji i dostalem sluchawki XM3 i cena tez super (4,000zl).
Wczesniej uzywalem Xperia 1 i powiem szczerze ze to taka Xperia 1S ale warto jednak zrobic upgrade nawet dla samego aparatu.
Design:
Wysoki, bardzo cienki, swietnie wykonany, czuje sie klase premium naprawdę wspaniały telefon. Mam czarną wersję.
Audio:
Głośniki: Glosniki sa głośne, wyraźne i brzmia ostro. Jesli zalezy wam na jakosci wlaczcie Dolby a jak na glosnosci mozna wylaczyc i poswiecic jakos dla dodatkowej glonoci. Głośniki stereo wymiataja ale mialem Xperie od dawna wiec dla mnie to nie jest nowa rzecz.
Słuchawki na jacku: Testowalem na Sennheier HD25 na WAV, FLAC i MP3 I nie było tu niespodzianki, dźwięk jest niesamowity i sprawia, że naprawde czuc ze to Sony. Te słuchawki potrzebuja duzo mozy (80 OHM chyba) i brzmią nawet głośniej niż w moim poprzednim telefonie.
Performance:
Pros: Piękny super ostry ekran 4K i swietne odwzorowanie kolorow.
Cons: jasność, jasność i jasność. Niestety rozczarowanie bo myslalem ze bedzie lepiej niz w Xperia 1 ale sądzę że taki jest kompromis posiadania ekranu 4k. Czytelność ekranu w świetle dziennym jest przerażająca. Prawie nic nie widziałem na ekranie, gdy korzystałem z niego na zewnątrz. Brak 4k na Netflix jest dla mnie również dużym rozczarowaniem. Mam nadzieję, że wkrótce dodadza obsługę 4k.
Rozmycie ruchu 90 Hz: 60 Hz jest już wystarczająco dobre, aby nie odczuwać rozczarowania z powodu braku odpowiedniego wyświetlacza 90 Hz. Interfejs użytkownika i aplikacje reagują bez opóźnień, niezależnie od tego, czy przewijają się w aplikacjach, czy przełączają się między aplikacjami. Gralem troche w Call of Duty i wyglądało fantastycznie. Jak dla mnie 4k jest wazniejsz niz dodatkowe Hz.
Aparaty
Przedni: Udało mi się tylko przetestować połączenia WhatsApp z przednim aparatem. Jakość aparatu przedniego to tragedia. Super zmiękczenie skóry, które sprawia, że wyglądasz dziwnie, rozmazany i ma dużą utratę detali. Nadal muszę go poprawnie przetestować za pomocą głównej aplikacji aparatu ale ogolnie lipa. Na szczescie nie robie samojebek wiec do WhatsApp da rade.
Tylny: mega poprawa jesli chodzi o Xperia 1 ale jeszce musze sie pobawic zeby opanowac Cinema i Photo Pro. Na razie jest dobrze
Czujnik odcisków palców
O niebo lepszy niz w Xperia 1 ale to zadne osiagniecie bo tamten w ogole nie dzialal.
Żywotność baterii
SOT 6 do 7 godzin użytkowania. Lepiej niz w Xperia 1 ale bez szalu. Mysle ze jak ktos nie gra in nie oglada duzo na Netflix bez problem u da rade dwa dni wytrzymac.