Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Problem z płynnością po aktualizacji softu

lagi android9 soft

Najlepsza odpowiedź freszux1, 12 lipiec 2020 - 20:59

Można. Ale najpierw daj znać czy jeszcze temat jest aktualny i czy może sugestia kolegi wyżej nie pomogła. 

Problem rozwiązany. Oszczędzanie baterii było w trybie maksymalnej żywotności baterii i to było powodem lagów. Nie wiedziałem że tryb oszczędzania baterii może być tak agresywny i aż tak spowalniać telefon. Dzięki za odpowiedzi :D

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE freszux1

freszux1

    Zaczyna się uczyć

  • Reputacja: 1
  • 26 postów
  • Skąd:Kujawko-Pomorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 29 czerwiec 2020 - 22:59

Cześć. Mam problem z XZP. Mianowicie po aktualizacji do androida 9.0 telefon zaczął się ścinać. Jakby to opisać. Nakładka chodzi po prostu o wiele wolniej. Home screen po włączeniu jest chwile płynny później znacznie znacznie zwalnia. Co ciekawe, po podłączeniu ładowarki i podczasz ładowania telefon jest płynny. Cały czas mam aktualizacje dostępne więc je wykonuję. Czy może wrócić do 8.0? Na 8.0 było wszystko dobrze? Proszę o pomoc i dziękuję z góry za odpowiedzi :D 


  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10560 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 29 czerwiec 2020 - 23:21

A próbowałeś ustawień fabrycznych? Może to pomóc.
  • 0

#3 OFFLINE juggler

juggler

    Administrator

  • Reputacja: 693
  • 5636 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia XZ Premium Dual
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:47.2.A.2.33
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 11 lipiec 2020 - 11:00

Czy może wrócić do 8.0? Na 8.0 było wszystko dobrze?

Można. Ale najpierw daj znać czy jeszcze temat jest aktualny i czy może sugestia kolegi wyżej nie pomogła. 


  • 0

#4 OFFLINE freszux1

freszux1

    Zaczyna się uczyć

  • Autor tematu
  • Reputacja: 1
  • 26 postów
  • Skąd:Kujawko-Pomorskie
  • Telefon:Xperia Z1
  • Android:Lollipop (5.1.1)
  • Rom:stock
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 12 lipiec 2020 - 20:59   Najlepsza odpowiedź

Można. Ale najpierw daj znać czy jeszcze temat jest aktualny i czy może sugestia kolegi wyżej nie pomogła. 

Problem rozwiązany. Oszczędzanie baterii było w trybie maksymalnej żywotności baterii i to było powodem lagów. Nie wiedziałem że tryb oszczędzania baterii może być tak agresywny i aż tak spowalniać telefon. Dzięki za odpowiedzi :D


  • 1

#5 OFFLINE juggler

juggler

    Administrator

  • Reputacja: 693
  • 5636 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Telefon:Xperia XZ Premium Dual
  • Android:Pie (9.0)
  • Rom:47.2.A.2.33
  • Kernel:stock
  • Operator:Play

Napisano 12 lipiec 2020 - 21:21

Dziękuję w imieniu społeczności za podzielenie się rozwiązaniem :) może komuś się przyda.

Zamykam

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
  • 0





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.