Podczas odblokowywania bootloadera wyświetla się lista, na której nie ma XA1. Na GitHubie ten model się znajduje. Czy da się go jakoś dodać do tej listy?

Flashtool - brak XA1 na liście urządzeń
Napisano 16 lipiec 2020 - 19:44
Napisano 17 lipiec 2020 - 12:54
Problem w tym, że komputer nie widzi telefonu w fastboocie. Sterownik jest oczywiście zainstalowany.
W jakim sensie dodać i w jakim celu? Flashtoolem z poziomu programu nie próbuj ruszać bootloadera. Odblokuj fastbootem np uruchamiając wiersz poleceń w folderze x10_lib czy jakoś tak w miejscu gdzie zainstalowałeś Flashtoola. Odblokuj komendami. Poradnik jak odblokować bootloader przypięty w każdym dziale.
Napisano 18 lipiec 2020 - 07:03
Pokaż co masz w menadżerze urządzeń po podpięciu telefonu w fastboot. Zapala się jakaś dioda?
Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
Napisano 19 lipiec 2020 - 11:36
Próbowałem na dwóch kablach (jeden USB-C na USB-A, a drugi USB-C na USB-C) i cały czas dzieje się to samo, jak słychać na filmie, system cały czas wydaje dźwięk podłączania, a menedżer urządzeń się refreshuje. Na zdjęciu widać, że dioda się świeci.
Jeżeli komputer nie wykrywa telefonu w fastboocie, to problem jest ze sterownikami (o ile kabel i złącze ok).
Pokaż co masz w menadżerze urządzeń po podpięciu telefonu w fastboot. Zapala się jakaś dioda?
Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka
Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: flashtool, brak, liście, urządzeń
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych