Skocz do zawartości

Forum XperiaSite.pl używa ciasteczek (cookies). Przeczytaj naszą Polityka prywatności i plików cookies by dowiedzieć się więcej. Kliknięcie w przycisk obok wyłączy to okno.    Zgadzam się na ciastka
  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja



Zdjęcie

Xz2 lineage 17.1 boot loop

lineage boot loop

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE egi1981

egi1981

    Nowicjusz

  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Limerick
  • Telefon:Xperia XZ2
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 05 wrzesień 2020 - 17:17

Witam mam nastepujacy problem.
Zagrane najowsze fabryczne oprogramowanie android 10, zagrane recovery wrtp lub lineage syndrom ten Sam.
Wszystko ladnie sie instaluje a po restarcie telefon nie uruchamia sie caly czas widze pracujace logo lineage restart i wraca do lineage recovery.
Sprawdzalem opcje resetu fabryczneo sytuacja bez zmian.
Dziekuje za wszelkie podpowiedzi dziekuje z gory I pozdrawiam.
Masz moze kogos z sonka zx2 na jakiej baseband pracuje poprawnie please.
Moje to:
845-sdm845.gen.prodQ-00052-46

Użytkownik egi1981 edytował ten post 08 wrzesień 2020 - 10:30

  • 0

#2 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10572 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 06 wrzesień 2020 - 09:06

Trzymałeś się instrukcji? Nie wydaje mi się, bo nie robiłeś pewnie żadnego wipe w twrp przed wgraniem lineage. Co dokładnie robiłeś?

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka
  • 0

#3 OFFLINE egi1981

egi1981

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Limerick
  • Telefon:Xperia XZ2
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 06 wrzesień 2020 - 11:54

Trzymalem sie, jednak za kazdym razem efekt byl ten Sam lineage 17.1 bez gappsow wszystko ok, z gappsami dlugie mielenie I powrot do linage recovery.

Pomoc przyszla z Niemiec :)

@pefi-github pefi-github commented on 11 Sep 2019
Hi Bhaskar,
I could easily solve this problem by only installing Lineage OS, rebooting the system, restarting into recovery, giving a factory reset and finally installing GApps via USB or sdcard or any suitable place you could copy your GApps.
Reboot your system and there you are.
Greetings from Germany

Dziala, dziekuje, pozdrawiam.
  • 0

#4 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10572 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 06 wrzesień 2020 - 12:35

Niestety custom romy mają swoją konfigurację a podmiana jej na tę z Google skutkuje najczęściej bootloopem. Stąd powinni uaktualnić swoje instrukcje co do wgrywania. Rom, reboot, gapps - tak to powinno wyglądać. Oczywiście wstępna konfiguracja po zainstalowaniu los i innych customów.


  • 0

#5 OFFLINE egi1981

egi1981

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Limerick
  • Telefon:Xperia XZ2
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 06 wrzesień 2020 - 13:44

Dziekuje Mozesz za chec pomocy, dobrze ze sie udalo.
Mam kolejny problem po skonfigurowaniu wszystkiego wlozylem sim card pin (nie ma simlocka a jeli miala to w tej samej sieci co sim czyli eir irleand) i komunikat eir emergency calls only :(
Probowalem:
Najowszy stock na eir newflsher.
Rejestrowac sim przez puk code.
Recznie wybierac sieci.
Bez zmian.
Prosze o wszelkie sugestie.
Pozdowki.
  • 0

#6 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10572 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 06 wrzesień 2020 - 15:17

Czyli tak się dzieje tylko na los, czy na stocku też tak miałeś?


  • 0

#7 OFFLINE egi1981

egi1981

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Limerick
  • Telefon:Xperia XZ2
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 06 wrzesień 2020 - 15:56

Jak kupilem byla na stock android 8 dzialalo. Zanim zaczolem zabawe wyciagnolem sim card. Pozniej byl 10 stock nie wkladalem sima. Wreszcie lineage 17.1 I po wlozeniu sim problem. Powrot do android 10 stock eir irleand i bez zmian dalej to samo.
Bez sima *#06# wyswietla imei po wlozeniu sima *#06# komunikat no network service.
Sim dziala w innym telefonie.
Dzieki za wszelkie odpiwiedzi to moja pierwsza sonka.
  • 0

#8 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10572 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 06 wrzesień 2020 - 16:42

Ja bym zrobił to w ten sposób, żebyś wrócił do 10 robiąc wszystkie możliwe wipe i resety konfiguracji w programie, którym wgrywasz soft. Może lineage ma taki bug jak niepoprawnie zainstalujesz...



Dodano: 06 wrzesień 2020 - 17:42

TL;DR Flash the latest stockfirmware, boot it once, to update your baseband/mobile network drivers and then flash this ROM.
(I prefer and support only newflasher from XDA and xperifirm to download the firmware.)

 

czyli tu jest bardzo ważne, że jak wgrasz najnowszego stocka (nie musi być eir ireland czy jakoś tak), uruchamiasz go i wstępnie konfigurujesz. Potem dopiero możesz instalować rom

 

Chyba, że official

.


Użytkownik Mojzesz edytował ten post 06 wrzesień 2020 - 16:43

  • 0

#9 OFFLINE egi1981

egi1981

    Nowicjusz

  • Autor tematu
  • Reputacja: 0
  • 5 postów
  • Skąd:Limerick
  • Telefon:Xperia XZ2
  • Android:Nie podano
  • Operator:Inny

Napisano 08 wrzesień 2020 - 00:32

Zrobilem I bez zmian wszystko ladnie dziala ale dalej nie mam sieci operatora.
Jak by ktos mial jakis pomysl to poprosze. Dzieci.
  • 0

#10 OFFLINE Mojzesz

Mojzesz

    Sensei

  • Reputacja: 1308
  • 10572 postów
  • Skąd:Rawa Maz/Skierniewice
  • Telefon:Inny
  • Android:Nie podano
  • Rom:Android R beta 1
  • Kernel:Stock
  • Operator:Play

Napisano 08 wrzesień 2020 - 11:04

No ale na stocku musi być, więc wgraj nawet tego starego stocka 8.0 czy tam 9.0 jak twierdzisz i dopiero zrób update.


  • 0



Dodaj odpowiedź



  



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


XperiaSite.pl jest nieoficjalnym i niezależnym serwisem poświęconym smartfonom z serii Sony Xperia. Wszystkie znaki towarowe, nazwy firm oraz logotypy wymienione na stronie należą do ich właścicieli.Strona ma charakter informacyjny.