Jump to content

problem z nową siecią Wi-fi


Recommended Posts

Zakupiłam niedawno używany telefon poleasingowy, wg sprzedawcy bez żadnych blokad. Do tej pory wszystko świetnie działało w domowej sieci Wi-fi. Problem wystąpił przy próbie połączenia z innym Wi-fi poza domem. Ikonka połączenia z nową siecią była aktywna, natomiast samo otwieranie stron było niemożliwe i pojawiał się komunikat o braku dostępu do internetu. Brak mi pomysłu co mogę zmienić w ustawieniach by uniknąć takiego problemu w przyszłości. Telefon pomimo braku blokad, przy włączeniu wyświetla logo dawnego operatora, póki co nie było przez to problemów, ale czy to może być przyczyną, może da się tego jakoś pozbyć? Które ustawienia powinnam zmienić, aby łączyć się z innym Wi-fi?

Link to post
Share on other sites

Hej. Logo operatora może występować w oprogramowaniu - nie powinno mieć to znaczenia. Jeżeli możesz korzystać z usług telefonicznych, to nie powinno być żadnej blokady. Bardziej podejrzewam problem z dostępem do Internetu w tej sieci WiFi do której się podłączyłaś. Może to był problem chwilowy? Dalej występuje? Inni korzystający z tej sieci mają dostęp do Internetu w tej sieci? 

Pisząc na forum rozwijasz naszą społeczność i wspierasz XperiaSite.pl. 

Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...

Important Information

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. More in Guidelines and Privacy Policy .